На ходу. Чим перекушують в різних країнах світу?

Ятки «Take away» або їжа й кава «to go». Сучасні жителі шумних міст ідеально розуміють, що це означає. В шаленому ритмі сучасного світу їжа часто відходить на задній план в нашому житті, але коли голод все ж бере гору, то знайти місце для перекусу зараз простіше простого. Шаурма, бургери, салати, смузі, вафлі чи навіть супи в спеціальному посуді. Або ж перекус складають з собою в контейнери. Особливості їжі в різних країнах розглянемо далі. Не сендвічами ж єдиними харчується світ.

Мексика: тако

Ідеальним варіантом легкого обіду, на думку мексиканців, служить їхня улюблена національна страва тако, яка існувала тут ще до приходу європейців. Кукурудзяну або пшеничну тортилью з начинкою з м’яса, овочів або тушкованою м’якоттю кактуса можна знайти в Мексиці буквально на кожному кроці, що говорить про популярність тако.

Сінгапур: тости кая

У найбільшому культурному і економічному центрі Азії можна знайти страви з будь-яких кухонь світу, проте за всім цим розмаїттям не варто залишати без уваги тости кая, адже вони стали справжнім символом Сінгапуру. Саме тостами кая люблять перекушувати на роботі люди з різним рівнем достатку. До речі, приготувати страву не так важко, якщо є потрібні інгредієнти, звичайно: два тости обсмажують з обох сторін і з’єднують шаром солодкого джему кая. Його виготовляють з м’якоті кокосових горіхів, листя падало, цукру і яєць.

Японія: онігірі

Одна з найдавніших японських страв успішно пережила століття і, як і раніше, користується популярністю в Країні висхідного сонця. Раніше рисові кульки (або трикутники) селяни брали з собою в поле, щоб перекусити під час роботи, а сьогодні так само роблять працівники офісів. Ще б пак, в онігірі є все, що люблять в Японії: рис, водорості норі (в які найчастіше загортають рис) і різні морепродукти, які додають в страву в якості начинки.

Південна Корея: хоппан

Якщо ви любите випічку, то Південна Корея – ідеальна країна для вас. Тут обожнюють їсти хоппан. Це невеликі булочки на пару, які подаються настільки гарячими, що важко втриматися від вигуку «хо-хо!». В якості начинки використовують найрізноманітніші інгредієнти, від пасти з червоних бобів до солодких фруктових джемів.

Індія: самоса

В Індії, де просте населення часто живе в бідності, завжди була потреба в простій та смачній водночас страві, яку можна з’їсти прямо на ходу. Тому там винайшли самосу. Це пиріжок трикутної форми з найтоншого тіста, обсмажений на рослинному маслі. Всередину, як правило, кладуть різні нарізані овочі, фрукти або сир: м’ясо в якості начинки трапляється рідше.

Румунія: коврига

А ось румунський варіант їжі на ходу точно припаде до душі й українцям: в цій країні люблять булки, які продаються на кожному кроці. Цікаво, що хлібні вироби тут бувають з найрізноманітнішими добавками: з абрикосом, сиром, яблуком, шоколадом, вишнею і багатьма іншими. Смачно та дуже поживно.

Бразилія: боліньйос де бакаляу

За екзотичною назвою ховається поживна і дуже нетривіальна страва: боліньйос де бакаляу – це кульки, зроблені з вареної картоплі, часнику, різних приправ і, головне, подрібненої тріски. Змішані інгредієнти смажать у фритюрі й подають з лаймом. Особливим успіхом такий перекус користується на пляжі. До речі, альтернативою служать сирні кульки, які в Бразилії просто обожнюють.

Марокко: пастилья

Марокканська кухня зовсім не звична для європейців. Це стосується і страв, які можна використовувати для перекусу. Так, в Марокко практично повсюдно продається порізана на шматки пастилья: листковий пиріг з досить незвичайними інгредієнтами. В якості начинки використовується голубине м’ясо (для туристів його замінюють курячим), яке доповнюють звареним круто яйцем, мигдалем і петрушкою. А зверху все це посипають цукровою пудрою: ось що значить нетривіальне рішення.

POST A COMMENT