ALL ON BOARD: 8 правил харчування під час перельотів

Переліт – цей процес для багатьох приносить масу неприємностей через перепади тиску, недостатню вологість повітря, зміну кліматичних та часових поясів: біль у голові, набряклість, сухість шкіри, нудота. Саме тому потрібно ретельно готуватися до таких подорожей і знати 8 правил харчування, які допоможуть вам уникнути цих неприємностей та провести цей час з комфортом.

 

  1. За день до перельоту і в день перельоту не вживайте червоне м’ясо і алкоголь.

 

  1. Приберіть з раціону або скоротіть вживання кави до однієї чашки на добу за день до перельоту. У день перельоту взагалі не вживайте напої з кофеїном.

 

  1. У день перельоту поїжте перед вильотом (в аеропорту, наприклад). Рекомендовані зелені салати з морепродуктами, риба, нежирне біле м’ясо, будь-які страви з рослинним білком.

 

  1. За можливості не їжте в літаку. Беріть з собою некислі фрукти, горіхи, батончики із сухофруктів і горіхів (без цукру).

 

  1. Якщо перельот довгий, то візьміть їжу з собою у ланч-боксі (наприклад, крупу, зелень чи овочі) або замовте спеціальне харчування (у багатьох авіакомпаніях це можливо без додаткової оплати). Якщо це неможливо, то хоча б не їжте тваринні білки. У літаку пережовуйте їжу якомога ретельніше: через тиск і газоутворення в літаку процес перетравлювання їжі уповільнюється і для цього потрібно більше слини, більше ферментів.

 

  1. Перед перельотом випийте імбирний чай чи воду з імибирем – це підкріплює захисні функції організму, позбавить від «зайвого слизу» і не сприятиме утворенню набряків. А також це натуральний засіб від захитування. Протипоказання – вагітність та рясні менструації з болем.

 

  1. З собою у літак також рекомендують брати воду з імбирем (шматочок імбиру зовсім не складно буде взяти на борт).

 

  1. У день перельоту та упродовж нього пийте на 2 склянки води більше, аніж зазвичай.

 

 

POST A COMMENT