Фальшиві ноти. 5 парфумерних помилок

На парфуми не існує моди, адже це індивідуальний вибір, який базується виключно на унікальності фізіології кожного. Для того, аби ваша улюблена композиція зберігалася довше та звучала якомога краще, ми розповідаємо про 5 помилок у використанні аромату, яких найчастіше допускається кожен.

 

Не тріть – розпилюйте

Це, фактично, найпоширеніша помилка – бризнути на зап’ястя, а потім розтерти. Тертя нагріває шкіру і провокує виділення природніх флюїдів людини та ферментів шкіри, які в поєднанні змінюють оригінальний аромат парфумів. Найбільше спотворюються верхні і середні ноти, ті які відчуваються найпершими. У квіткових ароматах ситуація ще гірша. У них тепло тіла впливає на всю композицію загалом, що призводить до втрати чіткості різноманітних компонентів, які ретельно підбирались для того чи іншого аромату. Для того, щоб зберегти аромат, а також зберегти його довготривале звучання, достатньо нанести невелику кількість парфумів на шкіру та дати їм час ввібратись.

 

Зберігайте правильно

Будь-які парфуми дуже чутливі до змін навколишнього середовища, тому правильне зберігання відіграє, мабуть, найважливішу роль у якості парфумів. Аромати не люблять перепадів температури: різки зміни провокують неочікувані хімічні реакції в середині флакону, що призводить до деформації аромату та й його псування загалом. Наприклад, залишаючи цитрусовий аромат в ванній, після прийому душу, ви з часом можете помітити, що композиція стала «гірчити», пахнути надто різко та неприємно. Пояснення просте – підвищена вологість зробила свою справу. Кращим місцем для зберігання аромату є коробка, в якій ви його придбали спочатку, і кімната з температурою повітря близько 22-25°С.

 

Невеликий об’єм

Любов до аромату не повинна впливати на розмір його флакону. Парфуми найкраще використовувати швидко та в невеликих кількостях. Кисень – це природній ворог будь-якої ароматної композиції, який негативно впливає на якість і звучання парфумів, руйнуючи його хімічну та молекулярну структуру. Звісно, якщо ви використовуєте ваш улюблений аромат щодня, то великий флакон навряд чи зіпсується. Якщо ж у вас велика колекція різноманітних парфумерних композицій, то обирати варто невеличкі ємкості – так ви забезпечите довготривале зберігання та використання. У тому випадку, коли у вас немає вибору і в магазині вам пропонують тільки розміри «king size», то краще перелити невелику кількість парфумів у більш скромну ємкість, а потім просто поповнити запас.

 

Найкращий спосіб «подовжити» аромашлейф – це використовувати парфуми відразу після душу.

 

Не бійтесь хімії

Сьогодні все більше людей звертають свою увагу на натуральність продуктів, які вони купують. І це правильно, адже у сучасному світі, де технології і швидкість відіграють головну роль, виробники забувають про якість та безпеку. Так, всі люблять ідею всього натурального, але хімія – це не завжди погано. Наприклад, натуральний мускус, який раніше «брали» в тварин, тепер заборонений, а штучний надає аромату м’якість, подовжує його звучання та зберігає тваринам життя. Інші запахи (такі як півонія, фрезія і конвалія) просто неможливо отримати шляхом природної екстракції, бо у них просто немає ніякого вираженого запаху. Сучасні хімічні розробки ретельно контролюються і перевіряються на безпеку, що дає виробникам безліч можливостей для відтворення природних нот найрізноманітніших запахів.

 

Не бійтесь поєднувати

Ми звикли наносити парфуми на суху шкіру. Насправді, існує безліч прийомів, які дозволяють продовжити життя аромату на вашому тілі. Також, поєднуючи аромати різноманітних засобів на своєму тілі, ви можете створити власний особливий аромат. Найкращий спосіб «подовжити» аромашлейф – це використовувати парфуми відразу після душу. Нашарування ароматів і текстур створює щось унікальне: весь обряд і остаточний аромат є повністю вашими, виключно особистими та унікальним. Якщо ви хочете побалувати себе, то спочатку додайте в ванну ефірне масло, запах якого вам подобається, потім нанесіть на тіло зволожуючий крем і на кінець улюблені парфуми. Існує ще безліч інших варіантів нашарування ароматів, які кожен створює для себе сам.

ОПУБЛІКУЙТЕ КОМЕНТАР