«Мова предків»: спільна колекція шоу ебаут і бренду GRMN

Відверте шоу ебаут і бренд GRMN презентували нову спільну колаборацію під назвою «Мова предків». Натхненням для колекції стали українські традиції та культура предків. На їхній основі створили одяг, який відображає сучасну Україну. В речах закодована культурна спадщина, котру передали нам попередні покоління. Для наших предків вишиті орнаменти були оберегом. Для нас вони стають зв’язком минулого і теперішнього.

«Ми назвали нашу колекцію «Мова предків», бо в ній використані образи та символи, які використовували попередні покоління. І зараз ми вступаємо з ними в діалог: приймаємо їхній спадок і готуємось передавати цю естафету далі», – коментують ідею засновниці.

Колекція створена для вільних, сильних та нестримних у своєму бажанні жити українок та українців. Ці речі будуть нести в собі незламну волю та жагу до життя попри все.

Колаборацію об’єднують три елементи: льон, мотанка та вишивка. Льон символізує дівочу красу, увінчану довгою косою. Мотанка – традиційна лялька-оберіг, яка береже свою власницю від біди. Вишивка – наші найдавніші та найдорожчі символи, які об’єднують українців як націю.

Під час створення колекції ебаут і GRMN дослідили українську вишивку та обрали три основних орнаменти. Дизайн вишивки розробила Горюнова Даша.

Безкінечник (хвилька, кривулька, меандр). Один із найдавніших знаків, що символізує вічність, неперервність буття. Крім цього, безкінечник – символ захисту. Вважалося, що його зображення унеможливлює проникнення до тіла зла, поганої енергетики.

Повна рожа (або восьмикутна зірка). Символ Творця, Сонця (колядницька зірка – саме восьмикутна). Це також знак Богородиці, так звана Зірка Матері: восьмикутну зірку зображають на Богородичних іконах.

Древо життя, Світове дерево. Символ, що зображує модель Всесвіту, поділ на потойбічний світ, земне життя та небесне царство. Також дерево – це символ минулого, теперішнього та майбутнього. У ньому закладено ідею продовження роду, життя. Найчастіше вишивали Древо життя на рушниках.

До капсули увійшли: лляна вишита сорочка та лляна вишита сукня-сорочка «Мова предків», лляна вишита сукня «Крилатим ґрунту не треба», лляні шорти з контрастним шнуром. Другу частину колекції склали бавовняні футболки з принтами «крилатим ґрунту не треба», «save Mariupol RIGHT NOW», «цибулинка», «червоне то любов», «чорнобривці насіяла мати» та «вона носила вишні». Авторкою принтів для футболок стала ілюстраторка Мар’яна Киричук. Доповнили колекцію два аксесуари – об’ємна котонова сумка з вишивкою та лялькою мотанкою та підвіс з керамічною курочкою на бавовняному шнурку.

Колаборація вже доступна на сайті бренду.

Більше фото колекції за лінком.

INSTAGRAM: @ebautebaut

@german.apparel

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

Share Happiness: нова ініціатива бренду RDNT для допомоги підліткам-біженцям

Петриківський розпис та закодована «любов»: бренд текстилю для затишного дому LEVAN HOME презентував нову колекцію

З ефектом ретро: кампейн літнього дропу білизни та купальників Fox lingerie

Новий дроп бренду BLAST OUT для ідеального базового гардероба

Summer is here: літня колекція бренду German Apparel

ПОПУЛЯРНЕ
СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
Frame 280
200211111111111111
JUNA131111111111111111
rosabellaa
lidiyasmetana
Queenfluence_campaign2 copy
plashky-sajt-new-2-kopiya
img_8476-copy-copy
job_13762-kopyya-copy-copy
gunia2043-copy-copy