Родом із дитинства: харчові звички, яких потрібно позбутися

Усі ми родом із босоногого дитинства, а наші харчові звички також звідтіля. Чай з цукром, бутерброди на сніданок і неприязнь до спорту. Редакція Space mag. підібрала найпоширеніші звички з дитинства, які псують життя (і фігуру!) в дорослому віці.

БУТЕРБРОДИ

Це той же фастфуд нашого дитинства. Вуглеводи, жири, холестерин – ось з чого насправді вони складаються. А якщо до хліба з маслом додати ще ласий шматочок сиру і ковбаси? Тоді організм буде просто в шоці від цього жахіття. Бутерброди швидко можуть насичувати і втамовувати почуття голоду, але якщо вживати такі делікатеси довго, то все це призведе до гастриту і надмірної ваги.

ВАРЕНА ТА СМАЖЕНА КАРТОПЛЯ

Картопля – найпопулярніший гарнір всіх країн і континентів, особливо у нашій країні. Разом і м’ясом нам подавали його замість другої страви, а позбутися такої звички стає все складніше, втім це потрібно. Йдеться навіть не про калорії, адже у 100 г картоплі всього 82 ккал. Річ у тім, що картопля – це джерело швидких вуглеводів, які сприяють утворенню жирової тканини, тому краще замінити картоплю салатом або овочами.

ЧАЙ З ЦУКРОМ
Після однієї, двох чи трьох ложок цукру в чай у дитинстві сьогодні ми отримуємо целюліт, складки та десятки проблем, про які не задумувалися колись. Чай з цукром – це завжди про спогади про бабусині пиріжки і аромат гостювання у селі, але не варто забувати і про те, що це додаткові калорії, які доведеться спалювати у тренажерному залі.

ДЕСЕРТИ

Пломбір чи цукерка після обіду – це саме той аргумент, заради якого можна було з’їсти цілу тарілку супу. Сьогодні ми розуміємо, що суп і без цього може бути смачним, а десерти потрібно вживати помірно, адже це все ті ж швидкі вуглеводи, які не лише призводять до проблем з фігурою, але викликають звикання.

ГАЗОВАНА ВОДА

Хіба можна уявити дитяче день народження без солодкої газованої води? У дитинстві ми не замислюємося про те, що такий напій – це вбивця фігури, зубів та шлунка. Така вода насичена цукром, штучними підсолоджувачами, консервантами, ароматизаторами вона може завдати шкоди організму, сприяючи розвитку ожиріння.

БЕЗ ОВОЧІВ

З’їсти салат на гарнір в дитинстві здавалося справжньою каторгою, поглянути на броколі без сліз було справді неможливо, а вигляд огірків викликав відразу. Сьогодні, сподіваємося, ваші харчові звички трохи змінилися, а овочі стали невіддільною частиною раціону. Вони всі – незамінні джерела вітамінів, мікроелементів та антиоксидантів. Вони сприяють очищенню організму, а ще не шкодять фігурі.

ЇСТИ ВСЕ ПІДРЯД

Суп, цукерка, чипси і домашня котлета і прогулювання занять з фізкультури. Студентські роки сприяли тому, що ми могли їсти все підряд, не задумуючись про це. А сьогодні слова детокс, смузі та веганство відбили бажання поглинати все підряд. Ми стали більш раціональними і тепер повинні замислюватися про те, що кладемо до рота.

 

 

 

 

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

Булімія, анорексія та переїдання: найпоширеніші розлади харчової поведінки

Як продовжити молодість завдяки раціону: розповідає нутриціологиня Наталія Тарапата

Відвідувати ресторан та харчуватися здоровою їжею: чи можливо це?

Дитяче харчування: чому не можна змушувати дитину доїдати?

Їсти і не товстіти: все про інтуїтивне харчування від нутриціологині

Збираємо правильний продуктовий кошик разом із нутриціологинею

Що варто їсти, щоб запобігти гіперінсулінемії – радить нутриціологиня

 

ПОПУЛЯРНЕ
СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
gattorre-jef-claesп
Alique-201811111111111
IMG_65111
ad4f49d96a6e111111111111
ann haustova
cy9n591глв1111111
T95_TAYLOR_K201320-006_MAIN-MODELS_01-RGBо
завантаженнят
1_
32 (1)