Секстинг: переваги, небезпеки та правила безпечного інтимного листування

Якщо провести опитування серед активних користувачок соціальних мереж, мабуть, важко буде знайти тих, яким хоча б раз в житті незнайомий чоловік не надіслав фото інтимного характеру або повідомлення з пропозицією вступити в сексуальні взаємини.

Виявляється, деякі чоловіки вважають, що все це надсилається не просто так, а в межах секстингу – з надією, що йому відповідять взаємністю. Безумовно, подібна поведінка виходить за межі норми і порушує особисті кордони, оскільки секстинг може вважатися тільки той, що відбувається за спільною згодою.

Окрім негативного контексту, це поняття можна розглядати як флірт між коханими людьми, сексуальну гру, яка підігріває бажання. Що таке секстинг та як це робити безпечно?

ЩО ТАКЕ СЕКСТИНГ?

Секстинг (утворилось від «sex» та «texing», текстове повідомлення) – пересилання особистих фотографій, повідомлень сексуального характеру за допомогою телефонів, електронної пошти і соцмереж.

ПЕРЕВАГИ ТА РИЗИКИ

Найбільш відома й часта небезпека секстингу – поширення відвертих фотографій/відео/скрінів тощо без відома тих, чиє тіло на них зображено. До подібного можуть вдаватися колишні партнер(к)и, незнайомці/-ки, колеги чи однокласники/-ці з метою помсти, шантажу, цькування тощо. Такі злочини ще називають порнопомстою.

Секстинг також може бути небезпечним у контексті завищеності наших очікувань, що може призвести до розчарування. Наприклад, якщо людина використовувала візуальні редактори, аби здаватися кращою на фото чи відео, пімля зустрічі ви можете отримати невідповідність онлайн-досвіду з офлайновим. А в деяких – особливо неадекватних випадках – людина взагалі може використовувати чужі фото.

Натомість секстинг може належати до категорії сексуальних ігор, які підігрівають інтерес один до одного, не дають охолонути почуттям або служать прелюдією до побачення. Легкий флірт в листуванні, двозначності, натяки – всім цим можна зацікавити свого партнера. Таким способом можна урізноманітнити сексуальне життя і, крім того, підтримати відносини на відстані. Однак захоплюючись секстингом, не варто забувати про власну безпеку та елементарні правила.

ПРАВИЛА БЕЗПЕЧНОГО СЕКСТИНГУ

Передусім варто займатися секстингом лише з тими людьми, яким ви довіряєте. Однак на 100% певним/-ою не будеш, тому є ще кілька правил безпечного секстину.

  • Займайтеся секстингом лише за власним свідомим бажанням та обирайте людину для листування дуже ретельно. Коли якийсь незнайомець надсилає вам фото свого члена, це не секстинг, це харасмент. Варто відразу скаржитись на обліковий запис людини.
  • Переконайтеся, що вашим фото/відео випадково не поділяться з іншими людьми через налаштування синхронізації/батьківського контролю тощо.
  • Instagram дозволяє скасувати надсилання повідомлення. У WhatsApp можна видаляти повідомлення для всіх упродовж приблизно години після надсилання (але якщо в людини автоматично зберігаються всі медіафайли, які їй надсилають, то ця функція не врятує, якщо повідомлення було прочитано). У Telegram можна створювати таємні чати, а також встановлювати таймер, аби медіафайл видалився після певного часу.
  • Можна робити фото/відео, на яких не видно вашого обличчя й характерних ознак, за якими можна впізнати ваші квартиру/кімнату тощо.
  • Не забувайте час від часу чистити діалоги та галерею, аби не потрапити в незручну ситуацію.
  • Обирайте зручний час. Уточніть, що робить ваш партнер саме в цей час. Адже ділова зустріч з колегами чи сімейна вечеря з батьками – не надто вдалий час для секстингу.

БЕЗПЕКА НЕПОВНОЛІТНІХ

В Україні запустили інформаційно-освітню кампанію для захисту дітей від сексуального насильства в інтернеті stop.sexting, у них також є однойменний @Stopsextingbot. Звернувшись туди, неповнолітні зможуть отримати інструкцію, що робити, якщо їх шантажують і вимагають повідомлення сексуального характеру.

 

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

Кохання чи недовіра: навіщо укладати шлюбний договір

Думка психологині: як відсутність батька впливає на особисте життя жінки

Цивільний шлюб: що варто знати

Скільки триває «нормальний» секс та як часто варто ним займатися – відповідає секс-педагогиня

5 незручних питань про секс

Чому люди розлучаються: основні причини та статистика

«Я йду від тебе»: унікальний український сервіс VІЛЬНА, що надає послуги розірвання шлюбу

ПОПУЛЯРНЕ
СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
kids st
433752755_402492882529120_7619119416570274353_nу
IMG_0539
gorn ceramics
2
F7ykwглв11111111
gattorre-jef-claesп
-сайт-new (2)11111111
IMG_65111
ad4f49d96a6e111111111111