Понеділок – це теж маленьке свято, особливо тоді, коли ви приготуєте піцу з грибами та пармезаном. Не потрібно чекати наступних вихідних, щоб потішити своїх рідних чимось смачненьким. А якщо початок тижня видався складним та насиченим, піца на вечерю – саме те, що потрібно.
Як приготувати піцу з грибами та пармезаном за 20 хв – читайте у матеріалі Space.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ПІЦИ:
Для тіста:
- 600 г борошна;
- 35 г пекарського порошку (розпушувача);
- 50 мл білого вина;
- 2 ст. л оливкової олії.
Для начинки:
- 700 г помідорів;
- 1 кг 4-5 видів грибів на ваш смак;
- 1 зубчик часнику;
- 6 листочків базиліка;
- 1 ст. л подрібненого чебрецю;
- 2 ст. л гірчиці;
- 50 г тертого пармезану;
- сіль;
- мелений перець.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
- Приготуйте тісто: влийте оливкову олію в 350 мл теплої води та розчиніть пекарський порошок. Додайте просіяне борошно, потім влийте вино. Вимішуйте тісто протягом 10 хв, потім накрийте рушником і залиште на 1 годину.
- Помідори подрібніть, покладіть в каструлю і тушкуйте на повільному вогні. Гриби треба очистити, вимити і висушити. Обсмажте в оливковій олії. Додайте часник, подрібнений базилік і чебрець. Посоліть і поперчіть.
- Духовку прогрійте до 220° С (термостат 7). Розкачайте тісто, змастіть гірчицею, викладіть поверх помідори, потім гриби, збризніть оливковою олією і посипте пармезаном. Запікайте 15-20 хв.