Magic of the morn: як легко прокидатися у період зміни сезону?

Для багатьох початок осені – це час ранкових підйомів на навчання після безтурботного літа, а для інших – це час, коли важко звикнутися з тим, що дні знову стають коротші, а ранки холодніші, через що прокидатись стає важче, аніж влітку. У такому випадку потрібно змінювати деякі звички та читати поради від Space mag, які ми підготували для того, аби ваша ранкова магія була завжди на висоті, не залежно від пори року.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Pumpkin time: що нам пропонує осінній врожай?

Погодьтесь, з відчуттям коротшого дня скорочується й мотивація рано вставати, а якщо до того ж погода різко змінюється і температура падає нижче приємних 20 градусів, то бажання не покидати ліжко зранку дужчає. Для того, щоб максимально уникати цього стану й отримувати задоволення від осінніх ранків, розпочніть з наступних корисних звичок, які неодмінно змусять вас полюбити ранні підйоми.

Режим сну

Звичайно, в умовах сучасного ритму життя важко стежити за різними корисними звичками, а особливо за режимом сну. Якщо ви стабільно будете лягати рано ввечері, то й вставати рано-вранці вам також буде легше. Годину до сну завжди робіть розвантаженою: менше ґаджетів, яскравого світла та гучних звуків. А ранки навпаки більш активні: більше денного чи штучного світла (світло допомагає організму розбудити внутрішній годинник і налаштуватись на день) та улюблена музика чи ранкова передача.

Уникайте відкладеного будильника

Після першого сигналу будильника краще одразу встати з ліжка та не продовжувати лежати, особливо це стосується відкладання будильника ще на декілька хвилин сну. Такий сон лише зробить ваш настрій роздратованим, а ранок неспокійним. У такому випадку будильник краще ставити якомога далі від ліжка, аби ви могли з першого разу встати та вимкнути його. Також звертайте увагу на звук з яким ви прокидаєтесь: обирайте не гучні мелодії, а навпаки більш спокійні, або ті, що вам подобається слухати. Адже головна мета – зробити пробудження легким і приємним, а не дратівливим і важким. Звук на кшталт сигналізації краще лишити для екстрених ситуацій.

Мотивуйте себе

Знайдіть приємну причину прокидатися рано вранці – наприклад, приготування улюбленого сніданку чи можливість насолодитися десертом у кав’ярні. Виділіть час на ранковий догляд, підготуйте заздалегідь вбрання на день та заплануйте вільний час після обов’язкових справ.

Тепла вода натщесерце

Після пробудження першочергово візьміть за звичку випивати склянку теплої води за пів години до сніданку. Такий ритуал на постійній основі буде діяти як природне знеболювальне від дискомфорту в животі, зволожуватиме організм і активізуватиме метаболізм. Також для багатьох приємним додатком буде налити воду у келих чи просто в гарну склянку та зробити з цього цілий ритуал. Воду ж з лимоном чи іншим добавками рекомендуємо вживати після сніданку, щоб не дратувати організм натще вмістом кислоти.

Легка розминка та фізичне навантаження

Якщо пересилити себе зранку та знайти хоча б декілька хвилин на лімфодренажні стрибки на місці чи розтяжку, то сонливість як рукою зніме. Головне – це почати, а далі це стане справою звички. І тоді навіть найхолодніші ранки стануть вже не такими похмурими.

Збалансоване харчування звечора

Важливе правило здорового сну – не переїдати перед відбоєм. На вечерю робіть збалансоване меню, але щоб між прийомом та відпочинком пройшло щонайменше 2-3 години, аби організм мав час для засвоєння їжі. Обмежуйте себе у вживанні солоного, гострого, солодкого та жирного перед сном і старайтесь мінімізувати вживання води за годину до відпочинку, щоб зранку не боротись з набряками.

Вечірня релаксація

Перед сном робіть для себе теплу ванну з улюбленими процедурами та не поспішаючи дайте собі час для релаксу. Для таких процедур можете використовувати ефірні олії лаванди, ромашки, троянди, сандалового дерева, іланг-іланг чи шавлії мускатної, щоб легше засинати. Спробуйте додавати ці масла до вашого крему та робити собі розслаблювальний масаж і розтирання.

 Активність протягом дня

Для того аби щодня прокидатись легко – варто по[1]турбуватись про це заздалегідь та старатись ко[1]жен день проводити активно. Адже тоді без зайвих зусиль вам буде хотітись раніше лягати спати та рано прокидатися. Старайтесь оминати денний сон і тривалий час у ліжку, щоб не збити свій режим сну.

Ранкова філософія та афірмація дня

Щоб ранок був по-справжньому магічним, давайте собі час для роздумів перед вікном з горнятком кави. Думайте про те, що вам може принести цей день сьогодні та які будуть ваші відчуття після ви[1]конання усіх важливих справ. Нагороджуйте себе за кожен день маленькими приємнощами: зустріч з подругою, прогулянка чи смачний десерт. Давайте собі можливість отримувати насолоду від кожної миті, а для надання маленького сенсу кожному дню – розпочинайте ранок з приємної афірмації та змінюйте її щоранку (для цього можна придбати календар з новими афірмаціями на щодень)

 

 

 

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

Для затишних осінніх вечорів: добірка книжкових новинок від видавництва Vivat на різний смак

Особливості догляду за шкірою восени: 5 секретів з японським брендом Majesta

Для затишної, стильної та комфортної осені: wishlist редакції Space mag.

7 стильних фільмів, які надихнуть вас на осінні образи

ПОПУЛЯРНЕ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
photo_2024-09-19_10-14-21f
bride
Marsego_21111
432996481_434370_n
Cookbook_cover3d_1оd
5
токсична
J94A6642 111111111111
GXSj0pUbgAA3-fI111111111
IMG_710411111111