Red flags косметолога: як обрати лікаря для ін’єкційних процедур?

фото: W. I. B Agency

У сфері естетичної косметології інʼєкційні процедури стали невідʼємною частиною догляду за собою, адже вони дозволяють швидко та ефективно покращити зовнішній вигляд без необхідності хірургічного втручання. Однак разом зі зростаючою популярністю приходить і необхідність бути пильним, щоб не натрапити на псевдофахівців без медичної освіти. Адже від професійності спеціаліста залежить не лише зовнішній результат, а й ваша безпека та здоровʼя, тому довіряти себе потрібно виключно кваліфікованим фахівцям у цій сфері.

Тож як обрати косметолога, щоб уникнути неприємних наслідків та ускладнень? Для того аби ваш вибір був правильним, ми визначили основні «червоні прапорці», на які слід звертати увагу, обираючи косметолога для інʼєкційних процедур.

Відсутність медичної освіти та досвіду

Косметологічні ін’єкції вимагають як практичних навичок, так і глибоких знань анатомії та фізіології. Якщо спеціаліст не має медичної освіти, це величезний ризик. Якщо виникають ускладнення, то неліцензований косметолог може просто не знати, як правильно діяти, а це може призвести до серйозних наслідків для здоров’я.

Порада: Перед проведенням процедури переконайтеся в наявності у косметолога диплома про вищу медичну освіту та додаткову спеціалізацію у сфері естетичної медицини. Будь-які малоінвазивні втручання, включаючи ін’єкційні процедури, фахівець має право проводити лише за наявності медичної освіти.

Неналежний підхід до безпеки пацієнта

Перед виконанням будь-яких маніпуляцій косметолог зобов’язаний пересвідчитися у тому, що вашому здоров’ю нічого не загрожує та заздалегідь попередити про можливі побічні ефекти та реакції організму під час роботи з вами. Якщо косметолог не дотримується першочергових заходів безпеки, то є ризик того, що процедура буде виконана неякісно та загрожуватиме вашому здоров’ю.

Порада: Переконайтеся у тому, що лікар використовує лише одноразові інструменти, дотримується усіх правил асептики та зможе вам надати невідкладну допомогу в разі необхідності.

Відсутність попередньої консультації перед процедурою

Перший візит до косметолога – це частіше консультація, на якій ви ознайомлюєтесь з принципом роботи фахівця, а він своєю чергою вивчає індивідуальні особливості пацієнта. Якщо спеціаліст неналежно проконсультував вас і не дізнався про стан вашого здоровʼя та одразу переходить до виконання процедури, то є високий ризик отримати поганий результат, а в гіршому випадку – значні ускладнення.

Порада: Під час першого візиту зверніть увагу чи лікар уважно розпитує про ваше здоровʼя, ймовірні алергії та очікування від процедури. Професійний косметолог повинен  пояснити як відбувається робота та відповісти на усі ваші запитання.

28.11.2023_LuluTest2035
Неналежно підготовлене місце роботи та прийому пацієнтів

Важливо, щоб будь-які процедури виконувалися в клініці або сертифікованому косметологічному центрі з дотриманням усіх санітарних норм. У випадку, якщо ви звернулися до косметолога, чия робота здійснюється не офіційно, то це може призвести до ускладнень у розв’язанні питань щодо виконаної процедури.

Порада: Запитайте чи є у закладу ліцензія на проведення інʼєкційних процедур.

Відредаговані фото «до та після»

Сучасні технології редагування фотографій можуть творити чудеса. Якщо ви бачите на сайті косметолога фотографії «до і після», які виглядають надто ідеалізовано, це може викликати підозри. Часто такі зображення приховують справжні результати та створюють помилкові очікування.

Порада: Попросіть показати реальних клієнтів, які не є моделями. Наявність відгуків від пересічних людей, які пройшли процедуру, може значно підвищити рівень довіри до фахівця.

Використання несертифікованих препаратів

Багато косметологів використовують ін’єкційні препарати, які не мають відповідних сертифікатів та не пройшли клінічних випробувань. Використання таких філерів може призвести до непередбачуваних і навіть небезпечних наслідків.

Порада: Поцікавтеся, які саме препарати будуть використовуватися під час процедури, та попросіть показати документи, що підтверджують їхню якість та безпеку. Кваліфікований фахівець не ховатиме цю інформацію і завжди говорить про ризики та побічні ефекти.

Сертифіковані препарати гарантують, що вони пройшли клінічні випробування та відповідають стандартам якості. Одними з найбільш популярних та ефективних на українському ринку є препарати Neuramis. Однак, на жаль, з ростом популярності з’явився й контрафакт.

У чому переваги філерів Neuramis над аналогічними продуктами на неофіційному ринку?

Лише офіційний дистриб’ютор забезпечує правильні умови транспортування та зберігання, що безпосередньо впливає на безпеку використання препаратів. Лікар-косметолог може зберегти свою репутацію та авторитет у тому випадку, якщо працює тільки із сертифікованими препаратами.

Виробником гіалуронових філерів Neuramis є міжнародна біофармацевтична компанія Medytox, розташована у Південній Кореї. Вона має інноваційний центр досліджень та розробок, а також мережу сертифікованих заводів, на яких випускається косметична продукція. Medytox застосовує сучасні технології та унікальні методики, що дозволяє їй залишатися одними із лідерів у біофармацевтичної галузі. Сьогодні продукція компанії доступна на ринку більш ніж 60 країн, включаючи регіони Азії, Європи та Південної Америки.

Вся продукція, яка випускається компанією Medytox, має відповідну сертифікацію та маркування, що підтверджує її якість.

18 story копия_0021111111
Як відрізнити оригінальну упаковку філерів від несертифікованої продукції?

Оригінальні філери марки Neuramis мають ряд характерних ознак на упаковці:

  • справжній Neuramis має якісну упаковку з чітким нанесенням всіх необхідних даних, включаючи круглу голограму «Medytox original»;
  • оригінальний продукт має іменний сертифікат відповідності, який також захищений голограмою «Medytox original»;
  • сертифікований філер має надрукований склад препарату українською мовою, який зазначений на зворотному боці упаковки.

Варто зауважити, що перевірити сертифікат відповідності можна у будь-який час: номер партії на упаковці повинен відповідати даним, вказаним у сертифікаті. Його можна перевірити на офіційному сайті виробника. Саме всім цим критеріям відповідає продукція Neuramis, офіційним дистриб’ютором якої в Україні є компанія Emet.

2 (8)111111111

Дбайте про своє здоров’я, досліджуйте можливі ризики та якщо щось здається підозрілим, не соромтеся ставити запитання. Пам’ятайте: ваша краса та здоров’я мають бути в надійних руках. Не поспішайте, робіть ваш вибір свідомо, і тоді ін’єкційні процедури принесуть вам лише позитивні емоції та результати.

Сайт: ЕМЕТ

Instagram: emet.ua

ПОПУЛЯРНЕ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
flovetouch main
IMG_7426
9244e2bf99e3ca81111111111
FACE_WITH_FINGER
gossamer-t-01
KIKO_MMM_BV_DigitalWindow_1080x1920_BV копі
IMG_8937111111
BEOMDSGN_SoftInterlude19
GZCtebWX0AA1L8Zk
завантаженняпціаа