Як обрати пальто на декілька сезонів – розповідає луцька стилістка Юлія Кубай

Стилістка Юлія Кубай

Як часто ви купуєте нове пальто? Раз на сезон, на рік, на два роки чи рідше? Для мене, як і для більшості читачів, пальто – це довгострокова інвестиція, тому до його вибору ставлюся максимально відповідально. За модними тенденціями (звичайно, якщо ви не фешн-інфлюенсер) складно встигати та й навіщо? Адже зараз настільки динамічне життя, що витрачати кожен раз величезну кількість часу на шопінг просто недоцільно. Тим паче, що суспільство рухається в бік розумного споживання та екологічності.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Утеплюємося: гід найстильнішим верхнім одягом від українських брендів

ЯК ОБРАТИ ПАЛЬТО НА ДЕКІЛЬКА РОКІВ?

По-перше, звертаємо увагу на склад. Так, саме він визначатиме як часто і довго ми будемо носити конкретну річ. Шерсть або кашемір і невеликий відсоток синтетичних волокон – ідеальний склад теплого і якісного верхнього одягу. Звісно, такі пальта будуть коштувати дещо дорожче, але без сумнівів, зігріють за холоднішої погоди і виглядатимуть значно елегантніше за низькоякісні поліестерові аналоги. І пам’ятаємо – це інвестиція у свій комфорт.

По-друге, фасон. Тут я б радила класичну довжину міді прямого або приталеного крою, з поясом або без. Цього сезону дуже актуальна довжина максі, то ж можна сміливо обирати і такі. Думаю, вони з нами надовго. Обтягуючі, куці й моделі до колін не пасують нікому, псують весь образ, здешевлюють і сумку, і взуття.

По-третє, колір і принт. Якщо вагаєтесь, перевагу надаємо благородним нейтральним кольорам, які завжди будуть в тренді. Вважаєте, що це нецікаво і скільки можна дивитись на ті бежеві пальта? Окей, цього сезону дизайнери пропонують яскраві і кольорові варіанти, на кшталт жовтого з об’ємними рукавами Prada та червоного двобортного Balmain.

Звертаємо увагу на принт. Класична нейтральна клітинка поза часом. Клітинка «гусяча лапка», шотландський узор «тартан» або вінтажна клітинка «віші» присутні у багатьох колекціях модних дизайнерів. Для сміливих раджу анімалістичні принти, як у Etro і Michael Kors, але тоді збиваємо градус гламурності більш спокійним, утилітарним або спортивним взуттям і нейтральною сумкою.

ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ З ВИБОРУ ЯКІСНОГО ПАЛЬТА

Тепер до практичних порад. Щодо розміру, то краще більші і вільніші варіанти, ніж ті, що обтягують. Пам’ятаємо, що багатошаровість – наше все, тому, щоб знизу не сварились сорочка, футболка, кардиган чи жакет, сміливо купуємо оверсайз.

Ну і не забуваємо: пальто з хутряним коміром віддаємо бабусі. На застібці змійці теж.

ДЕ ПРИДБАТИ?

З трендами розібрались, переходимо до найцікавішого: а де ж купити? Якщо з відомих закордонних брендів, то Max Mara, Loewe, Botega Veneta, Valentino, Toteme, Etro, The Row, Isabel Marant, Acne Studios, And other stories, Cos, Sandro, Massimo Dutti.

Але цього року слід особливу увагу звернути на українських дизайнерів, оскільки наша фешн-індустрія зараз на піку свого розквіту. Відмінне співвідношення ціна/якість дають фору багатьом європейським брендам. Дуже раджу передивитись цьогорічні надходження Bazhane, BTQ, Katimo, The Lace, Bevza, Litkovska, Huck, Leskizzo, MustHave, Fashion Factory, the Coat.

Юлія Кубай, стилістка

INSTAGRAM: @julia_kubai

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

Комбіновані, шкіряні, об’ємні: які моделі тренчів додати до гардероба

5 пар джинсів, які будуть актуальними цієї осені

SHYPELYK зняли кампейн на автобусних зупинках у колаборації з KARCHER

Back to school: як створити образ у стилі препі

ПОПУЛЯРНЕ
СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
DR-002-VS
morning post 1
IMG_7303
img_3595_optimized
111111111e477a7d06810e5e
завантаження.jpg11111111111
_MG_9191 (3)j
Fashionista_17 (1)
8aa1111111111
Rectangle+17insв