Існує величезна кількість рецептів млинців на будь-який смак: на молоці, кефірі, воді, солодкі, солоні та безліч інших. У будь-якої господині є свій секрет приготування. Кожен унікальний і гідний уваги.
Але ці вихідні – гарний привід для експерименту. Як би не тішила класика, завжди має залишатись місце для чогось нового. Скажімо, для мигдального борошна й каштанового меду, збитого в порошок нуту, кокосових вершків, подрібненого насіння льону, чорного трюфелю й вівсяної пудри. Ми підготували 5 рецептів млинців, які не залишать вас байдужими.
КОКОСОВІ МЛИНЦІ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 2 ст. л. кокосового борошна
 - 4 яйця
 - ½ горнятка води
 - 3 ст. л. кокосової олії
 
ПРИГОТУВАННЯ:
У блендері або кухонному комбайні збити кокосову стружку до стану борошна (4-5 ст. л. кокосової стружки перетворяться на 2 ст. л. борошна) або використати готове. Додати яйця, воду і 1 ст. л. кокосової олії або вершків. Збити до однорідної маси. Смажити невеликими млинцями на добре розігрітій пательні на кокосовій олії. Кокосові вершки і свіжа лохина стануть найкращим доповненням до страви.
ВІВСЯНІ МЛИНЦІ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 1 чашка цільнозернових вівсяних пластівців
 - 1 чашка вівсяного або горіхового молока
 - 2 ст. л. кленового сиропу або рідкого меду
 - 2 яйця
 - вершкове масло або кокосова олія для смаження
 
ПРИГОТУВАННЯ:
Всі інгредієнти ретельно збити у блендері до густого однорідного тіста. Смажити млинці до рум’яної скоринки на добре розігрітій пательні. Для солених млинців підійде вершкове масло, для солодких знадобиться більше кленового сиропу в тісто, а смажити їх краще на кокосовій олії.
МЛИНЦІ З МИГДАЛЬНОГО БОРОШНА З КАШТАНОВИМ МЕДОМ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 100 г крем-сиру
 - 4 яйця
 - ¾ горнятка мигдального борошна
 - ¼ горнятка мигдального молока
 - сіль
 - сироп агави або рідкий мед
 - каштановий або гречаний мед і крем-сир для подачі
 
ПРИГОТУВАННЯ:
Збити інгредієнти в блендері до однорідної маси, під час цього додавати підсолоджувач за смаком. Смажити млинці на вершковому маслі. Подавати з крем-сиром, полити ароматним медом.
ГАРБУЗОВІ ЛЛЯНІ МЛИНЦІ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 1/4 склянки лляного борошна (подрібненого насіння льону)
 - 3/4 склянки води
 - 1/2 склянки цільного борошна (можна рисове, кукурудзяне, борошно з пшона або гречки)
 - 3 ст. л. рідкого меду
 - щіпка солі
 - 1/4 склянки кокосової олії (або гхі),
 - 1 склянка води
 - 1 склянка гарбузового пюре (запечений заздалегідь і збитий гарбуз)
 - 2 ч. л. кориці
 - 1 ч. л. сухого імбиру
 - натертий мускатний горіх
 
ПРИГОТУВАННЯ:
Змішати подрібнене лляне насіння з водою і залишити на 15 хвилин. Збити у блендері решту інгредієнтів до однорідної маси. Акуратно змішати льон. Смажити так, як звичайні млинці, по 1-1,5 хвилини з кожного боку. Подавати з апельсиновим мармеладом.
СОЛОНІ МЛИНЦІ З ТРЮФЕЛЕМ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 120 г борошна з кіноа або нутового борошна
 - 200 мл мигдального молока
 - 1 ст. л. вершкового масла
 - 1 яйце
 - сіль
 - свіжий трюфель або трюфельна паста
 - пармезан
 
ПРИГОТУВАННЯ:
Ретельно до однорідності змішати інгредієнти та залишити на 15 хвилин. Смажити на вершковому маслі. Готові теплі млинці посипати натертим пармезаном, натерти трюфель або змазати трюфельною пастою (або трюфельним медом!) й загорнути.
Матеріали за темою
[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” offset=”” post_in=”10587, 13219, 12620″][eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” offset=”” post_in=”17348, 16442, 16259″]Топ-3 публікації
[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” post_in=”17625, 17444, 17454″ offset=””]Вибір редакції
[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” post_in=”14855, 12520, 15524″ offset=””]