смачні млинці

Кокосові, вівсяні та лляні: 5 рецептів млинців на Масляну

Існує величезна кількість рецептів млинців на будь-який смак: на молоці, кефірі, воді, солодкі, солоні та безліч інших. У будь-якої господині є свій секрет приготування. Кожен унікальний і гідний уваги.

Але ці вихідні – гарний привід для експерименту. Як би не тішила класика, завжди має залишатись місце для чогось нового. Скажімо, для мигдального борошна й каштанового меду, збитого в порошок нуту, кокосових вершків, подрібненого насіння льону, чорного трюфелю й вівсяної пудри. Ми підготували 5 рецептів млинців, які не залишать вас байдужими.

КОКОСОВІ МЛИНЦІ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 2 ст. л. кокосового борошна
  • 4 яйця
  • ½ горнятка води
  • 3 ст. л. кокосової олії

ПРИГОТУВАННЯ:

У блендері або кухонному комбайні збити кокосову стружку до стану борошна (4-5 ст. л. кокосової стружки перетворяться на 2 ст. л. борошна) або використати готове. Додати яйця, воду і 1 ст. л. кокосової олії або вершків. Збити до однорідної маси. Смажити невеликими млинцями на добре розігрітій пательні на кокосовій олії. Кокосові вершки і свіжа лохина стануть найкращим доповненням до страви.

кокосові млинці

ВІВСЯНІ МЛИНЦІ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1 чашка цільнозернових вівсяних пластівців
  • 1 чашка вівсяного або горіхового молока
  • 2 ст. л. кленового сиропу або рідкого меду
  • 2 яйця
  • вершкове масло або кокосова олія для смаження

ПРИГОТУВАННЯ:

Всі інгредієнти ретельно збити у блендері до густого однорідного тіста. Смажити млинці до рум’яної скоринки на добре розігрітій пательні. Для солених млинців підійде вершкове масло, для солодких знадобиться більше кленового сиропу в тісто, а смажити їх краще на кокосовій олії.

вівсяні млинці

МЛИНЦІ З МИГДАЛЬНОГО БОРОШНА З КАШТАНОВИМ МЕДОМ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 100 г крем-сиру
  • 4 яйця
  • ¾ горнятка мигдального борошна
  • ¼ горнятка мигдального молока
  • сіль
  • сироп агави або рідкий мед
  • каштановий або гречаний мед і крем-сир для подачі

ПРИГОТУВАННЯ:

Збити інгредієнти в блендері до однорідної маси, під час цього додавати підсолоджувач за смаком. Смажити млинці на вершковому маслі. Подавати з крем-сиром, полити ароматним медом.

млинці з медом

ГАРБУЗОВІ ЛЛЯНІ МЛИНЦІ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1/4 склянки лляного борошна (подрібненого насіння льону)
  • 3/4 склянки води
  • 1/2 склянки цільного борошна (можна рисове, кукурудзяне, борошно з пшона або гречки)
  • 3 ст. л. рідкого меду
  • щіпка солі
  • 1/4 склянки кокосової олії (або гхі),
  • 1 склянка води
  • 1 склянка гарбузового пюре (запечений заздалегідь і збитий гарбуз)
  • 2 ч. л. кориці
  • 1 ч. л. сухого імбиру
  • натертий мускатний горіх

ПРИГОТУВАННЯ:

Змішати подрібнене лляне насіння з водою і залишити на 15 хвилин. Збити у блендері решту інгредієнтів до однорідної маси. Акуратно змішати льон. Смажити так, як звичайні млинці, по 1-1,5 хвилини з кожного боку. Подавати з апельсиновим мармеладом.

гарбузові млинці

СОЛОНІ МЛИНЦІ З ТРЮФЕЛЕМ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 120 г борошна з кіноа або нутового борошна
  • 200 мл мигдального молока
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 яйце
  • сіль
  • свіжий трюфель або трюфельна паста
  • пармезан

ПРИГОТУВАННЯ:

Ретельно до однорідності змішати інгредієнти та залишити на 15 хвилин. Смажити на вершковому маслі. Готові теплі млинці посипати натертим пармезаном, натерти трюфель або змазати трюфельною пастою (або трюфельним медом!) й загорнути.

швидкий рецепт
млинці з трюфелем

Матеріали за темою

Топ-3 публікації

Вибір редакції

ОПУБЛІКУЙТЕ КОМЕНТАР