Пісне меню: 3 рецепти пісної випічки

Їжа повинна бути не лише смачною, а й різноманітною. Впоратись з таким завданням довгі сім тижнів Великого посту досить складно. Ми пропонуємо урізноманітнити пісне меню корисною та смачною випічкою. Будьте певні, рецепти настільки легкі та смачні, що ви з задоволенням готуватимете їх і після посту.

ПЕЧИВО З ЦІЛЬНОЗЕРНОВОГО БОРОШНА

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 40 г цільнозернового борошна;
  • ¼ ч. л. порошку для випічки;
  • ¼ ч. л. соди;
  • ¼ ч. л. солі;
  • 1 ст. л. меду;
  • 0,5 ст. води;
  • 3 ст. л. оливкової олії (можна взяти олію волоського горіха або з гарбузового насіння).

ПРИГОТУВАННЯ:

Змішати сухі інгредієнти, додати вологі.Перемішати до однорідності. Можна додати обсмажені вівсяні пластівці, подрібнені горіхи, козинаки, цедру цитрусових, родзинки, мак, насіння льону – словом, все, чим вам захочеться похрумати. Дати тісту постояти 10‒15 хв. Розкачати тісто товщиною 3‒4 мм та вирізати печиво.

Випікати за температури 180° 10-15 хв, встановивши деко у верхній частині духовки.

ФРУКТОВА ГАЛЕТА

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 320 г борошна (також можна експериментувати з різним борошном);
  • 100 мл води (дуже гарячої);
  • 100 мл олії;
  • 1 ч. л. порошку для випічки;
  • сіль.

ПРИГОТУВАННЯ

Змішати олію з майже киплячою водою. Борошно, порошок для випічки, сіль змішати, замісити тісто. Воно буде м’яким та еластичним. Дати йому постояти хвилин 30 за умови кімнатної температури. В тісто можна додати цедру лимона або апельсина, ваніль, кардамон.

Розкачати коло, середину краще лишити трохи товщою, ніж краї: на ній буде багато начинки. Посипати паніровочними сухарями або манкою. Викласти на середину будь-які ягоди-фрукти. Відступати від краю десь на 5 см. Якщо боїтесь, що начинка занадто рідка, додайте до неї столову ложку крохмалю.

Загорнути краї всередину по колу, лишивши середину відкритою. Посипати галету зверху цукром, фруктову начинку – горіхами, кунжутом або гарбузовим насінням.

Випікати за температури 210 градусів 50-60 хв., або поки галета не зарум’яниться.

ШОКОЛАДНЕ БРАУНІ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 120 г борошна: смак буде яскравішим, якщо комбінувати різне борошно – звичайне, вівсяне, житнє, цільнозернове;
  • 100-150 г цукру: якщо будете додавати будь-які солодкі інгредієнти (цукати, банани, мед), візьміть цукру менше;
  • 50 мл олії;
  • 150 мл води;
  • 0,5 ч. л. порошку для випічки;
  • 3 ст. л. какао.

ПРИГОТУВАННЯ

Просіяти та змішати сухі інгредієнти, додати олію та воду. Це базовий рецепт. Далі можна експериментувати: цукати, карамелізовані яблука, горіхи, родзинки, вишні, в’ялена журавлина, грильяж, шматочки чорного шоколаду, червоний перець та навіть розмарин. Замість води додайте ананасовий сік. Посипте зверху арахісом – він апетитно підсмажиться в духовці.

Випікати за температури 180 градусів 15-20 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

Матеріали за темою
[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” offset=”” post_in=”10587, 18636, 13340″][eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” offset=”” post_in=”13219, 12846, 12100″]
Топ-3 публікації
[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” post_in=”16964, 19259, 18982″ offset=””]
Вибір редакції
[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” post_in=”14855, 12520, 15524″ offset=””]
ПОПУЛЯРНЕ
СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
Frame 280
200211111111111111
JUNA131111111111111111
rosabellaa
lidiyasmetana
Queenfluence_campaign2 copy
plashky-sajt-new-2-kopiya
img_8476-copy-copy
job_13762-kopyya-copy-copy
gunia2043-copy-copy