Найсмачніші рецепти холодної кави від 25 Coffee Roasters

Більшість думає, що кава – це осінній або зимовий напій. Але ми не більшість і знаємо, що кава, заварена холодним методом, – це мастхев для спекотного літа! За смачними рецептами холодної кави ми звернулися до Дмитра Чигрецького, бренд-бариста компанії 25 Coffee Roasters. Тож разом з вами поринемо у світ освіжаючих домашніх рецептів на колд-брю.

Колд-брю – це кава, що заварена холодним методом. Колд-брю виходить легким напоєм, але й насиченим водночас. Він бадьорить, освіжає та надає енергію.

Промокод SPACE від нашої редакції дозволяє познайомитися з кавою від 25 Coffee Roasters зі знижкою 20%. Завдяки свіжості та середньому ступеню обсмажки чашка від 25CR буде ідеальною як для ваших звичайних кавових ритуалів, так і для літніх напоїв. На сайті, за телефоном або в соцмережах менеджери з радістю підберуть ідеальний сорт вам до смаку, а також безкоштовно зроблять помел та доставлять замовлення до дверей. До речі, зі знижкою якісну свіжу арабіку можна спробувати менш ніж за 200 грн за 250 г.

Як приготувати колд-брю?

Для рецептів нам знадобиться концентрат колд-брю. Візьміть 60 г грубого помелу, залийте 500 мл холодної води, поставте в прохолодне місце (можна в холодильник) та дайте настоятись від 14 до 24 годин. Після цього процідіть напій через марлю або сито. Концентрат можна використовувати в різних рецептах літніх напоїв. Якщо ви хочете пити чисту холодну каву, візьміть стандартні пропорції 60 г кави на 1 л води.

Cold Brue Tonik

Інгредієнти:

  • Лід – 70 г
  • Тонік – 150 г (наприклад, Schweppes)
  • Концентрат Cold brew – 50 г
  • Лимон (за бажанням)
  • М’ята або розмарин (за бажанням)

Помістіть у стакан лід та скибку лимона, залийте тоніком, а потім додайте концентрат колд брю. Перемішайте напій, прикрасьте м’ятою або розмарином. До речі, якщо любите м’яту, можна покласти більше та на етапі додавання лимона. Для цього напою ми використовували каву з Колумбії – Colombia Supremo, в її смаку яскраві цитруси, горіхи та абрикос.

Cherry Cold Brew

Інгредієнти:

  • Лід
  • Концентрат Cold brew – 50 г
  • Вишневий сік – 100 г
  • Лимонний сік – 7 г (1 ч.л.)
  • Вишня для прикрашання – 4 шт

У стакан з льодом налийте вишневий сік, додайте сік лимона та порізану вишню. Влийте концентрований колд брю та перемішайте напій. Для рецепта ви можете взяти будь-яку улюблену каву, ми обрали суміш преміальних арабік з чотирьох країн Bunna.

 

Лимонад з каскари

Інгредієнти:

  • Лід – 70 г
  • Сироп з каскари (каскара, лимон, апельсин)
  • Слабогазована вода – 150 г
  • Лимон та м’ята або базилик для прикрашання

Для цього рецепту потрібна каскара. Це сушена м’якота кавової ягоди, яку можна купити у виробників кави, наприклад, у 25 Coffee Roasters. Спочатку потрібно зробити сироп. Візьміть 4 г каскари, додайте 15 г лимона, пів апельсина та залите 100 г води. Варіть 2-3 хв після закипання. Візьміть улюблене гортянко, додайте лід, лимон, слабогазовану воду та зварений сироп. Подавати можна з м’ятою або базиліком.

 

Більше смачних кавових рецептів ви можете знайти на YouTube-каналі 25 Coffee Roasters. Ця компанія протягом 10 років віддано закохує людей у каву свіжої обсмажки. За цей час вони виготовили безліч тон кави, відкрили кілька кав’ярень, стали партнерами для 400+ закладів по всій Україні та щомісяця доставляють смачну каву 5 тисячам українців.

Купуючи каву від цих людей, що обсмажують кавові зерна, ви допомагаєте країні, адже 25 грн з кожної пачки вони перераховують на ЗСУ, а також збирають «підвішену» каву на фронт та допомагають тваринам, постраждалим від війни.

Пийте смачну каву, експериментуйте з літніми кавовими рецептами та підтримуйте український бізнес!

INSTAGRAM: @25_coffee_roasters

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

Як чашка кави впливає на наш організм?

Тваринне чи рослинне: з яким молоком краще пити каву

М’ятний та газований: 5 рецептів кавових напоїв для спекотного літа

ПОПУЛЯРНЕ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
-сайт-new (2)
USUAL_16111
molodo main
sidletskiy main
1647357888_15-gamerwall-pro-p-maidan-art-krasivie-oboi-21
-сайт-new (2)
19
 дроп Rooted in Nature (1)
HyperFocal: 0