Сезон у розпалі: 4 рецепти десертів і випічки з ягодами та фруктами

Головна: Olaiya Land

Якою б безжальною не була спека цього літа, у цю пору все ж є речі, за які ми його просто обожнюємо. І сезонні фрукти та ягоди – одна з таких причин. Яблука, груші, малина, ожина, лохина, сливи, абрикоси та багато інших вітамінних смаколиків, якими можна поласувати тут і зараз, а також зробити з ними смачні десерти. Цього року більшість з цих фруктів і ягід стигнуть значно раніше, ніж зазвичай. Радимо «вловити» час з електроенергією і між її відключеннями приготувати на вихідних чи то легендарний сливовий пиріг за рецептом The New York Times, чи то малинову пана коту, чи то чорничне смузі, чи то абрикосову галету…

Сливовий пиріг The New York Times

ІНГРЕДІЄНТИ:

Цукор – 150 г

Масло вершкове – 120 г

Борошно – 150 г

Яйце куряче – 2 шт

Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Сіль – дрібка

Сливи – 12 шт

Кориця – 1 ч. л.

ПРИГОТУВАННЯ:

Розігрійте духовку до 180 градусів. Збийте міксером цукор і розм’якшене масло, додайте яйця і знову збийте. Потім додайте просіяне борошно, розпушувач, сіль, акуратно збийте. Тісто має вийти густим і пружним. Викладіть тісто у форму для випікання. Помістіть половинки слив зверху на тісто, внутрішньою стороною сливи догори. Посипте сумішшю цукру і кориці. Випікайте 45 хвилин, а для подачі можете додати кульки з морозива.

Малинова пана кота

ІНГРЕДІЄНТИ:

Вершки – 500 мл 33%

Молоко – 250 мл 3,2%

Цукор – 125 г

Желатин у порошку – 15 г

Холодна вода – 90 мл

Для ягідного прошарку:

Малина (або інші ягоди за смаком) – 250 г

Цукор – 1 ч.л.

Холодна вода – 20 мл

Желатин у порошку – 3 г

ПРИГОТУВАННЯ:

Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо розбухати.

Вершки, молоко та цукор закладаємо в каструлю чи сотейник та підігріваємо масу на повільному вогні, але не доводимо до кипіння, аби желатин застигнув. Якщо температура рідини буде вищою за 90 С°, то желатин втратить свої властивості і маса не набуде необхідної консистенції.

Додаємо розбухлий желатин і обережно розмішуємо до повного розчинення. Сильно колотити масу не потрібно, щоб в готовому десерті не було бульбашок.

Розливаємо масу у форми і ставимо до холодильника (або на балкон) застигати. Час застигання залежить від розмірів форми.

Готову вершкову пана коту можна доповнити ягідним сиропом або приготувати желейний прошарок з ягідного соку. Для цього знову заливаємо желатин холодною водою і залишаємо розбухати.

Беремо 250 г свіжих чи заморожених ягід, додаємо 1 ч. л. цукру і тримаємо на повільному вогні, поки вони пустять сік. Протираємо через сито.

До ягідного соку додаємо желатин і добре перемішуємо до повного розчинення. На застиглу пана коту виливаємо ягідну масу і ще раз ставимо до холодильника застигати.

Галета з абрикосами і мигдалем

ІНГРЕДІЄНТИ:

Борошно – 2 склянки

Цукор – 1 ст. л.

Сіль – дрібка

Масло – 150 г, нарізаного кубиками

Холодна вода – ¼ склянки

Абрикоси – 12 шт

Цукор – 2 ст. л. (для абрикосів і скоринки)

Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.

Вершки – 2 ст. л.

ПРИГОТУВАННЯ:

У великій мисці змішайте борошно, цукор і сіль. Додайте шматочки масла і перетріть з борошном до стану крихти. Поступово додавайте крижану воду, продовжуючи замішувати тісто. Сформуйте тісто, обгорніть плівкою і охолоджуйте 40 хвилин.

Видаліть кісточки з абрикосів і наріжте їх на четвертинки. Змішайте абрикоси з цукром і крохмалем. Розігрійте духовку до 200°C.

Розкатайте тісто між двома аркушами пергаменту в диск діаметром 25-30 см і товщиною кілька міліметрів. Викладіть фрукти в центр тіста, підніміть краї до центру. Змастіть тісто вершками і, за бажанням, присипте цукром. Перекладіть галету на деко з пергаментом і випікайте 45 хвилин при 200°C. Після випікання охолодіть галету на решітці.

Чорничне смузі

ІНГРЕДІЄНТИ:

Чорниця – 100 г

Банан – 1 шт

Шпинат – пучок

Кокосова паста (або інша за смаком) – 2 ст.л.

Насіння чіа (або інше за смаком) – 2 ст.л.

Сік лимона – 2 ст.л.

ПРИГОТУВАННЯ:

Помийте чорницю. Наріжте банан шматочками. Всі інгредієнти покладіть у блендер та збивайте близько однієї хвилини.

СМАЧНОГО!

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

Найсмачніші рецепти холодної кави від 25 Coffee Roasters

Блекаут-рецепти: три десерти, які можна приготувати без випічки

Smoothie time: готуємо правильні ягідні смузі з сезонних ягід

З присмаком літа: чотири десерти з фруктами від луцького фуд-блогера

ПОПУЛЯРНЕ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
photo_2024-09-19_10-14-21f
bride
Marsego_21111
432996481_434370_n
Cookbook_cover3d_1оd
5
токсична
J94A6642 111111111111
GXSj0pUbgAA3-fI111111111
IMG_710411111111