молода пара

Що приготувати на сніданок для коханої 8 березня

Не всі вміють приготувати щось до святкового столу, але багато хто спробує зробити 8 березня своїм коханим жінкам невеличкий кулінарний подарунок у вигляді сніданку в ліжко, святкового обіду або романтичної вечері.

 

Скоро, вже зовсім скоро – цей прекрасне, перший весняний свято, коли чоловікам захочеться чимось вразити своїх прекрасних дам. Ми зібрали смачні та корисні рецепти сніданків, від яких не встоїть жодна дівчина.

БЕЙГЛ

Такий сніданок може стати улюбленим не лише для жінки, але й для чоловіка, мами, друзів. Ви переконаєтесь, що такі ефектні бейгли – як у традиційному американському дайнері – можна спекти самостійно вдома. Рецепт бейглів дуже простий. Часу на все йде хвилин 15, а інгредієнтів аж чотири, з них два: сіль і розпушувач.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1 чашка грецького йогурту (250 мл);
  • 1 чашка борошна;
  • 3/4 чайної ложки солі;
  • 1,5 чайної ложки розпушувача.

ПРИГОТУВАННЯ

Коли замісите тісто (attention – воно прилипає), розділіть його на 4 частини й сформуйте ковбаски. Потім з’єднуєте кінці й викладаєте бейгли на деко (на пекарський папір). Зверху потрібно змастити збитим білком, посипати кунжутом і маком (обов’язково!). Випікати в духовці за 175 °C хвилин 25-30, перевіряти в процесі. Бейгли можна подавати з будь-яким м’яким сиром і лососем, з паштетом і навіть хамоном. Можна спробувати з інжировим або мандариновим джемом, тут усе залежить від вашої фантазії.

ЯЙЦЯ БЕНЕДИКТ

Готувати – досить просто: жодних поліетиленових мішечків, дорогих пристроїв, пергаментних конусів, змащених олією. Тільки невелика каструлька, вода, яйце і таймер.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • яйце;
  • сіль;
  • кілька крапель оцту (опційно).

ПРИГОТУВАННЯ

Взяти свіже яйце. Розбити яйце на невелике сито й дати стекти рідкому білку. У щойно закипілу воду, що м’яко булькає на невеликому вогні, ніжно, але стрімко випустити яйце. Якщо хочеться додаткових пасів, попередньо можна додати у воду кілька крапель оцту. Розмішати воду столовою ложкою, щоб утворити воронку. Яйце має туди «затягнути», щоб волокна білка не розповзлися щупальцями, а компактно обвилися навколо. Якщо попередньо відцідити рідкий білок, можна потім обійтися без оцту й воронки – все вийде. Варити 3,5 хвилини. Акуратно дістати шумівкою.

Яйця можна подавати на тостах, на подушці зі спаржі або з малосольним лососем.

ЯЙЦЕ БЕНЕДИКТ

ДІЄТИЧНІ СИРНІ ПАНКЕЙКИ

Рецепт ідеального сніданку – панкейки без борошна й цукру.

ІНГРЕДІЄНТИ:

(з розрахунку по 4 штуки на 2 особи):

  • 50 г геркулесу або вівсяних пластівців;
  • 100 г сиру;
  • 2 яйця;
  • кориця (за смаком, орієнтовано чайну ложку).

Для подавання: сметана й фрукти, ягоди (лохина або малина, але можна банан-яблуко-апельсин: хто що любить).

ПРИГОТУВАННЯ

Усі інгредієнти змішати в блендері до однорідної маси, смажити на сухій (!) сковорідці, щоб вийшла супердієтична страва. Але тоді головне, щоб була антипригарна сковорідка. Смажити по 2-3 хвилини з кожного боку, не соромитися в розмірах, щоб були американські панкейки, а не наші маленькі сирники.

панкейки

ПИШНІ ВАФЛІ З ЯБЛУКАМИ І КОРИЦЕЮ

Пишні вафлі «тільки з печі» – чудовий варіант для пізнього сніданку, коли прохолодний святковий настрій хочеться підсолодити чимось затишним і мучним. Їх можна подавати з морозивом і збитими вершками, полуницею і карамелізованими бананами, цукровою пудрою і кленовим сиропом.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 2 середніх яблука;
  • 3 яйця;
  • 180 мл кефіру;
  • 180 г борошна;
  • сода або розпушувач тіста (на кінчику ножа);
  • цукор за смаком;
  • кориця, екстракт ванілі і цукрова пудра за бажанням.

ПРИГОТУВАННЯ

Очистіть яблука від шкірки і натріть їх на дрібній тертці. У тарілці змішайте сухі інгредієнти. В іншій мисці змішайте яйця, кефір і цукор до однорідної маси. Потім з’єднайте сухі інгредієнти з рідкими до однорідної маси, і додайте натерті яблука. Добре перемішайте. На розігріту і злегка змащену олією поверхню вафельниці викладіть 2-3 столові ложки тіста. Випікайте до готовності близько 5-7 хвилин (або випікайте відповідно до потужності вашої вафельниці). Також тісто можна використовувати для випікання млинців і панкейків. Готові вафлі (млинці або панкейки) подавайте з улюбленим варенням, шоколадом, свіжими фруктами і вершками.

вафля

Матеріали за темою

Топ-3 публікації

Вибір редакції

ОПУБЛІКУЙТЕ КОМЕНТАР