Один з найбільш важливих прийомів їжі – сніданок. Він допомагає пробудити наш організм і налаштувати на робочу атмосферу, тому дуже важливо, щоб сніданок був поживним і корисним.
Якщо вам набридли одноманітні сніданки, зокрема яєчня, омлет, бутерброд або вівсянка, Space зібрав 3 рецепти ідеального сніданку від AndreyYoungChef.
ДОВІДКА:
AndreyYoungChef., він же Андрій Петренко – молодий український кулінар, який заполонив інстаграмний простів своїми апетитними та максимально естетичними стравами.
Назва AndreyYoungChef – це резюме в скороченому вигляді. Андрій на кухні з 15 років. Сказав в ресторані, що йому вже виповнилося 18, і його взяли на роботу. За наполегливість та бажання вчитися колеги жартома називали його Андрієм Мішленко. До 23 років його вже називали не інакше як «наймолодший кухар». Це сталося після того, як він опинився в пів фіналі одного з найпрестижніших кулінарних конкурсів світу – S. Pellegrino Young Chef 2018.
Тепер Young Chef – його друге ім’я і бренд для кулінарної школи Youngchefschool, магазину фермерських продуктів, і навіть головний герой майбутніх мультфільмів. В анімації Андрій планує навчати дітей і пояснювати, що до продуктів потрібно ставитися дбайливо. Формат для дорослих він вже знайшов. Готує так, що у всіх течуть слинки. Поза інстаграмом навчає команди та розробляє концепцію меню.
У молодого шефа проста кулінарна концепція: страви, які можна приготувати за 15 хвилин. Незвичайними можуть бути тільки назви – на кшталт «працьовитих вареників». Інше все знайоме: паста, хумус або риба з овочами, млинці, омлет, лляна каша.
Надихайтесь, готуйте та смакуйте!
ШОКОЛАДНИЙ ФОНДАНТ
Кидаємо 200 г будь-якого шоколаду (ідеально чорний 56%) і 200 г вершкового масла в залізну тарілку. Ставимо на водяну баню. Як тільки шоколад з маслом розтопилися, можна знімати з вогню. Через декілька хвилин, коли суміш охолоне, можна додавати яйця (курячі) 2 штуки, перемішуйте віночком або лопаткою. Додайте цукор, декілька ложок.
Далі борошно, яке насправді не дуже важливе в цьому рецепті. Його потрібно додавати досить мало – 2 ст. л без гірки. Якщо взагалі забудете про нього – нічого страшного. А якщо додасте забагато, то вийде брауні.
Беремо будь-яку форму, годиться і маленька, і велика. Змащуємо форму маслом і присипаємо какао-порошком, щоб десерт можна було легко дістати з форми. Розігріваємо духовку на 200 градусів і ставимо на 7 хвилин.
Ну все, простий десерт готовий. Ідеально смакуватиме з морозивом або просто ягодами.
СИРНИКИ
- Сир 5%/10%/15% (байдуже) – 300 г
- Яйце – 1 шт
- Борошно – 1 ст.л
- Манка – 2 ст.л
- Цукор – 2 ст.л
- Горішки.
Ставимо заміс в холодильник на декілька годин. Робимо кульки, борошно непотрібне. Обсмажуємо декілька хвилин і заливаємо кокосовими вершками, можна і звичайними, будь-якої жирності. Далі додаємо трохи молока і білий шоколад. Тушкувати треба не більше 3 хвилин. Чим довше сирники тушкуються, тим жорсткішими вони стають.
Ягоди підходять абсолютно будь-які, можна кинути і в соус, коли тушиш, а можна і просто зверху.
ЖОВТА ШАКШУКА З АВОКАДО
Це не класика, а трохи нова інтерпретація від ЯнгШефа.
Ріжемо жовті томати та тушкуємо 5 хвилин з орегано, сіллю та оливковою олією, вкінці додаємо трішки кокосових вершків. Далі готуємо яйце пашот.
Візьміть маленьку каструля окропу, налийте води майже аж по вінця, додайте будь-який оцет, наприклад, яблучний. Залежно від кількості води, на 1 л беремо 2 повні ложки. Спробуйте воду, вона повинна бути кисленькою. Без кислоти яйця не згорнуться в мішечок.
Як тільки закипіла вода, вмикайте вогонь на мінімум і вбивай туди яйце. Через 2 хвилини яйця готові.
Ідеально смакує з горішками та шматочком хліба.
INSTAGRAM: andreyyoungchef