«Ромом глінтвейн не зіпсуєш», – подумав хтось колись під час холодної глибокої осені. Хлюпнув у келих і не помилився. Зважаючи на різноманітність і химерність рецептів приготування глінтвейну, разом із пряним гарячим вином доречне все, що любимо – навіть кава і лаванда.
Space зібрав три оригінальних рецепти глінтвейну, які точно вам сподобаються.
МЕДОВИЙ ГЛІНТВЕЙН З РОМОМ
- 1 пляшка улюбленого вина
- 3 ст. л меду або цукру
- 3-4 бутончики гвоздики
- паличка кориці
- 100 мл рому
- 1 очищений апельсин
- 1 ст. л тертого імбиру
Вино зі шматочками апельсина, гвоздикою, корицею та імбиром прогрівати на середньому вогні 15 хв, але не доводити до кипіння. Зняти з вогню, додати мед або цукор і влити ром.
ЛАВАНДОВИЙ ГЛІНТВЕЙН З БУРБОНОМ
- 1 пляшка улюбленого вина
- 100 мл бурбона
- 4 ст. л меду
- 1 нарізане слайсами яблуко
- паличка кориці
- 1 2 ч. л подрібненої лаванди
Вино з яблуком, корицею і лавандою прогрівати на середньому вогні 15 хв, але не доводити до кипіння. Зняти з вогню і додати мед і бурбон.
ГЛІНТВЕЙН З КАВОЮ І МУСКАТНИМ ГОРІХОМ
- 1 пляшка улюбленого вина
- 12 лимона
- 1 апельсин
- 1 еспресо
- 100 г цукру
- щіпка кориці, мускатного горіха
- 2-3 бутончики гвоздики
Вино з кавою, слайсами лимона, апельсина, цукром, корицею, мускатним горіхом і гвоздикою прогрівати на середньому вогні 15 хв, але не доводити до кипіння.