Зігрій мене: рецепти глінтвейну з ромом, кавою і лавандою

«Ромом глінтвейн не зіпсуєш», – подумав хтось колись під час холодної глибокої осені. Хлюпнув у келих і не помилився. Зважаючи на різноманітність і химерність рецептів приготування глінтвейну, разом із пряним гарячим вином доречне все, що любимо – навіть кава і лаванда.

Space зібрав три оригінальних рецепти глінтвейну, які точно вам сподобаються.

МЕДОВИЙ ГЛІНТВЕЙН З РОМОМ

  • 1 пляшка улюбленого вина
  • 3 ст. л меду або цукру
  • 3-4 бутончики гвоздики
  • паличка кориці
  • 100 мл рому
  • 1 очищений апельсин
  • 1 ст. л тертого імбиру

Вино зі шматочками апельсина, гвоздикою, корицею та імбиром прогрівати на середньому вогні 15 хв, але не доводити до кипіння. Зняти з вогню, додати мед або цукор і влити ром.

ЛАВАНДОВИЙ ГЛІНТВЕЙН З БУРБОНОМ

  • 1 пляшка улюбленого вина
  • 100 мл бурбона
  • 4 ст. л меду
  • 1 нарізане слайсами яблуко
  • паличка кориці
  • 1 \ 2 ч. л подрібненої лаванди

Вино з яблуком, корицею і лавандою прогрівати на середньому вогні 15 хв, але не доводити до кипіння. Зняти з вогню і додати мед і бурбон.

ГЛІНТВЕЙН З КАВОЮ І МУСКАТНИМ ГОРІХОМ

  • 1 пляшка улюбленого вина
  • 1\2 лимона
  • 1 апельсин
  • 1 еспресо
  • 100 г цукру
  • щіпка кориці, мускатного горіха
  • 2-3 бутончики гвоздики

Вино з кавою, слайсами лимона, апельсина, цукром, корицею, мускатним горіхом і гвоздикою прогрівати на середньому вогні 15 хв, але не доводити до кипіння.

ОПУБЛІКУЙТЕ КОМЕНТАР