Про це луцька керамістка Ольга Хасаншін-Самолюк зазначила у матеріалі для Space. У ньому вона розповіла і про процес виготовлення свого посуду.
«Кераміку необхідно мити вручну».
З її слів, перший етап – це приготування глини. Потім майстриня працює на гончарному крузі, після чого знімає виріб, чекає, поки він трошки підсохне, а згодом обточує і клеїть вушка. Далі – очікує, доки виріб висохне (2-5 днів, залежить від розміру посуду). Потім відбувається процес шліфування, замивання та випалювання. Перше випалювання – у температурі 1000 градусів упродовж 6-8 годин. Далі – приготування глазурі (порошок, що нагадує подрібнене скло), яку змішують з водою, а потім покривають виріб за допомогою різних технологій. Наступний випал – від 1080 до 1150 градусів (залежить від глазурі). Ольга також зазначила, що кераміку необхідно мити вручну, хоча багато закладів нехтують цим правилом. У мікрохвильову піч та духовку можна ставити лише посуд без позолоти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крісло з куль та циліндрів і порожня ваза: чим дивує український бренд NOOM
INSTAGRAM: yaglyna
FACEBOOK: yaglyna