Інтенсивні тренування та правильне харчування – не єдині складники тіла мрії. Секрет у тому, що окрім цього ще варто проводити процедуру сушки тіла. Сушка м’язів – процес, який покращує рельєф м’язів завдяки підшкірному жиру. В період сушки варто дотримуватися дуже строгої білкової дієти. І ні грама шоколаду! Але що ж тоді їсти? Пропонуємо вам список дозволених продуктів для усіх тих, хто хоче підсушитися, а курятина, хумус та протеїнові батончики вже набридають.
ТОФУ
Соєвий сир тофу обожнюють вегани та бодібілдери. У ньому ідеальне поєднання великої кількості білка, кальцію та амінокислот і низького вмісту вуглеводів. Його можна додавати в салати або готувати окремо, заздалегідь замаринувавши подібно до того, як готують м’ясо і трошки обсмажити. Тофу захищає організм від сердечних захворювань, а також виводить токсини, а ізофлавони допомагають нормалізувати тиск.
ШПИНАТ
Французи називають цей листовий овоч справжнім королем і не дарма. Шпинат містить дуже багато білка, а більше його міститься лише в бобових (у молодій квасолі та зеленому горошку). Окрім того, стільки вітамінів та мінералів трапляється дуже рідко, тому його варто додавати в щоденне меню. А ще його енергетична цінність становить всього 23 калорії на 100 г продукту.
СЕЛЕРА
Цей продукт не має аналогів. Він допомагає боротися з зайвою вагою, забезпечуючи неймовірну ефективність від цього процесу. Складається переважно з води, а також не містить надмірної кількості вуглеводів, адже в 1 стеблі – всього 1 грам. Він гарно поєднується з багатьма продуктами, але можна вживати його і окремо у вигляді соку.
МОРЕПРОДУКТИ
Це справжній скарб з необхідних кислот для охочих підсушитися. Вони містять багато вітаміну D, полінасичені жирні кислоти, йод, мідь та цинк. До слова, вони набагато корисніші за будь-яке дієтичне м’ясо, а також містять набагато менше калорій. У кальмарах, креветках та мідіях всього 70-85 ккал, а жирів практично вони не містять (від 0,3 до 3 г на 100 г). А ще вони дуже ситні і дозволяють забути про почуття голоду.
КАБАЧКИ
В одному кабачку – 7 грамів вуглеводів, тому він ідеально підходить для приготування апетитних страв. У нього не лише низький вміст вуглеводів, а й багато корисних речовин та вітамінів. Калій, магній, натрій, фосфор, вітаміни В і С – це не повний список.
М’ЯСО ІНДИЧКИ
Протеїни, які створюють винятково позитивний вплив на ріст м’язів, містяться у м’ясі індички. В період сушки варто взагалі вживати біле м’ясо під час формування свого раціону.
ГРИБИ
З них можна приготувати низькокалорійні, але дуже смачні та ситні страви. Начинка для гамбургера? Легко! Наповнення для піци чи овочеве рагу? Чому б і ні? У грибах всього міститься 2 грами вуглеводів на 100 грамів продукту, тому вони завжди в пріоритеті для всіх, хто хоче підсушитися.
ПОЛУНИЦІ ТА АБРИКОСИ
Допомагають поповнити запас сил для тих, хто стабільно тренується. В абрикосі міститься бета-каротин, який запобігає захворюванням серця і навіть перешкоджає утворенню ракових пухлин. Кількість вуглеводів – всього 8 грам на 2 грами абрикоса. В полуниці лише 11 грамів вуглеводів на 100 грамів, тому можна також додавати її до творогу і насолоджуватися смачним низькокалорійним та поживним десертом.
ГРЕЙПФРУТ
В період сушки варто насолоджуватися і грейпфрутом, позаяк у ньому міститься нарингін – рослинний флавоноїд, який перешкоджає відкладанню жирових відкладень. Спеціалісти з клініки у Сан-Дієго провели дослідження, під час якого люди з’їдали половину грейпфрута на день та втрачали по 2 кг упродовж 12 тижнів. Звісно, це із дотриманням дієти. Ідеально для сушки, чи не так?