Історія одного круасана: простий рецепт справжньої французької випічки

Аромат свіжоспечених круасанів – найкращий ароматизатор. І щоб наповнити свою оселю такими запахами, варто зберегти рецепт живого тіста для випічки та спробувати себе у ролі шеф-кухаря упродовж карантину вихідного дня. Ділимося із вами рецептом, що принесе частинку атмосферу справжньої Франції у ваш дім.

 

Сучасний круасан, походження, якого почалося ще в 13 столітті, має зараз безліч видів. Це можуть бути і круасани класичні з листкового тіста, так і різні варіації смаків. Ці ласощі включені в меню кожного дорогого готелю у всьому світі. Мають постійний попит круасани з шоколадною начинкою або з сиром і шинкою. Так само існують ласощі без начинки, але до них часто подають джем і каву.

Перший круасан спекли у Франції, відповідно слово бере своє коріння від французького слова, яке в перекладі означає місяць (пів місяць). Вперше дав йому таку назву Людовик XVII. Втім, у кожній країні є своя культура приготування і вживання. Наприклад, в Італії після 11 години дня ви не зможете знайти жодного круасана в магазинах, адже їх буквально змітають з прилавків. Його можна приготувати вручну вдома, для цього знадобиться не так багато інгредієнтів і вашого часу.

Для першого разу можна, звичайно, купити тісто, але якщо ви все-таки вирішили виділити для французької випічки цілий вихідний день, то тісто можна приготувати самостійно. Якщо ви уже перебували у пошуках потрібного рецепта, то вам міг трапитися варіант дріжджового тіста, яке повинно зійти кілька разів, а вже потім його удобрюють вершковим маслом і розкачують дуже тонко. Рецепт, який пропонуємо ми, справді особливий. І нехай ваш внутрішній француз тішиться та насолоджується хрумкими круасанами власного виробництва! А доповнити неймовірний присмак Франції можна за допомогою глінтвейнів, рецептами яких ми уже ділилися у нашому матеріалі.

ДЛЯ ТІСТА ПОТРІБНО:

  • 11 г сухих дріжджів
  • 200 мл молока
  • 500 г борошна
  • 2 яйця
  • 30 г цукру
  • щіпочка солі
  • 60 г + 300 г вершкового масла (максимальної жирності)

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ:

  • Борошно змішати з сухими дріжджами, сіллю, цукром та негайно влити теплого молока та яйця кімнатної температури, перемішати.
  • Вершкове масло розтопити до м’якого стану і додати до тіста. Дуже добре вимішати до стану, коли тісто не буде липнути до рук.
  • Зліпити кульку, покласти до тарілки, накрити харчовою плівкою та залишити, щоб підіймалося. Цю процедуру можна повторити кілька разів: підійнялося – вимісити.
  • На харчовій плівці розкачати 300 г вершкового масла у пласт товщиною 1 см. Легше, якщо масло буде не надто холодним.
  • Накрити плівкою і помістити на морозильну камеру на 20 хвилин.
  • Тісто розкачати прямокутним у 2 рази більшим за пластини масла. У центр тіста покласти охолоджений масляний пласт та загорнути краї конвертом. Розкачати варто акуратно, щоб масло залишалося у «конверті» з тіста не виходило назовні.
  • Візуально розділити довгу пластину на три частини, а краї загорнути в центр. Тісто охолодити в морозильну камеру на 30 хвилин. Потім знову розкачати, повторити складання частин до центру. І ще раз скласти навпіл, начебто закриваючи книгу. Накрити плівкою і ще раз поставити тісто в холодильник.
  • Дістаньте тісто і востаннє розкачайте його 6-7 мл товщиною. Наріжте довгими трикутниками. Трошки надріжте вершину трикутника, починаючи з цієї верхівки, згорніть круасан. Застеліть деко пергаментом, викладіть круасани, накрийте та дайте їм відпочити 15 хвилин.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Помажте круасани молоком чи білком та випікайте 25 хвилин до золотистої скоринки.

Вибір редакції

[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” display_author=”” display_pagination=”” post_in=”8379, 10879, 12520″ offset=””]

Топ-3 публікації

[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” display_author=”” display_pagination=”” offset=”” post_in=”11978, 12100, 12226″]
ПОПУЛЯРНЕ
СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
 кулонів Moments (1)
EmptyName 70
bzqOfaWH7lafLruLlgg6o8zi11111111111
Merezhyvni red5
_MG_1976
_MG_9191 (3)j
How to sleep (6)1111111111
chernobyl-by-craig-mazinv
LE CHARMIE
1376fjdkd111111111111