Що приготувати з черствої паски?

Великдень закінчився, а паски залишились. Традиційно наші господині випікають стільки пасхальної здоби, що за кілька святкових днів її з’їсти нереально. Тому на допомогу приходять рецепти, де можна використати паску повторно та отримати задоволення від таких смаколиків.

 

Лінива шарлотка

 

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Черства паска
  • Яблука – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сухарі мелені – 1 ст. л.
  • Маргарин – 1 ст. л.
  • Чорнослив – 0,5 склянки
  • Горіхи – 0,5 склянки
  • Молоко – 1,5 склянки

 

ПРИГОТУВАННЯ

Черству паску нарізаємо скибочками; чорнослив відварюємо, виймаємо кісточки і нарізаємо соломкою; яблука очищаємо від шкірки і серцевини, нарізаємо скибочками; яйця розтираємо з цукром і розводимо молоком. Форму змащуємо маргарином і посипаємо меленими сухарями, дно і стінки її викладаємо скибочками паски, попередньо змоченими в яєчно-молочній суміші. На них викладаємо фарш з рубаних горіхів, чорносливу та яблук. Зверху накриваємо скибочками паски, виливаємо залишок яєчно-молочної суміші. Випікаємо в духовці протягом 20-30 хвилин.

 

 

Повітряний пиріг з черствої паски

 

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Черства паска – 350 г
  • Молоко – 200 мл
  • Цукор – 100-150 г
  • Яйця – 5 шт.
  • Вершкове масло – 60 г
  • Сметана – 100 г
  • Волоські горіхи – 80 г
  • Шоколад – 80 г
  • Панірувальні сухарі

 

ПРИГОТУВАННЯ

Паску нарізаємо невеликими шматочками і замочуємо в холодному молоці. Розтоплюємо вершкове масло і даємо йому трохи охолонути. Змащуємо маслом форму і присипаємо її сухарями. Жовтки розтираємо з цукром до білого. Додаємо розтоплене вершкове масло і сметану. Все ретельно перемішуємо. В окремому посуді збиваємо білки з дрібкою солі в круту піну.

Розм’якшену паску заливаємо жовтками, добре перемішуємо і збиваємо міксером, щоб позбутися від великих шматочків. Акуратно вмішуємо білки і всипаємо рубані волоські горіхи і шоколад. Заповнюємо форму тістом і випікаємо в розігрітій до 200 градусів до утворення рум’яної скоринки. Даємо охолонути пирогу, виймаємо його з форми і посипаємо цукровою пудрою.

 

Торт з паски

ІНГРЕДІЄНТИ:

 

  • Черства паска
  • Вершки 30 % – 500 мл
  • Цукор – 100 г
  • Фруктовий сироп
  • Консервовані персики

 

ПРИГОТУВАННЯ

Паску нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо на дно рознімної форми для випічки. Просочуємо фруктовим сиропом і викладаємо зверху шар зі збитих вершків з цукром. На вершки викладаємо шматочки паски, просочуємо сиропом, викладаємо нарізані персики і збиті вершки. Прикрашаємо торт скибочками персиків. Відправляємо торт в холодильник на 6 годин.

 

 

Пудинг з паски

 

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Скибочки паски – 4 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Молоко – 250 мл
  • Цукор – 70 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Апельсинова цедра (з половини апельсина)
  • Ванільний цукор або натуральна ваніль
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Кориця – за смаком

 

 

ПРИГОТУВАННЯ

Масло змішуємо з дрібкою кориці, щіпкою мускатного горіха і апельсиновою цедрою. Зрізаємо корочку зі скибочок паски. Змащуємо ароматним маслом формочку для пудингу і шматочки паски. Викладаємо скибочками паски (маслом всередину) дно і стінки форми. Молоко нагріваємо і розчиняємо в ньому ванільний цукор або вміст ванільного стручка. Яйця збиваємо з цукром, поки цукор в них не розчиниться. Виливаємо яйця з цукром в молоко і добре перемішуємо вінчиком. Заповнюємо кремом формочки і посипаємо пудинг зверху цукровою пудрою. Наливаємо в деко воду, поміщаємо на нього формочки з пудингом і випікаємо в розігрітій до 180 С духовці 40-45 хвилин. Готовому пудингу даємо охолонути, а потім перевертаємо його на тарілку.

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

Блекаут-рецепти: три десерти, які можна приготувати без випічки

4 оригінальні гарячі напої за рецептами Дарії Цвєк

5 рецептів сніданків вихідного дня від луцького фуд-блогера

Food trends: чим дивуватиме гастрономія у 2023?

ПОПУЛЯРНЕ
СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
le carassin
Screenshot
PYJAMAZZZ_SD_24_09
herbalcraft
3067c6ddbc69ec52a0614b8b2ab2e6861111111111111111111111
Співзасновникит
-сайт-new-_2_
IMG_7174
31489e7865e09ca11111111111111111
IMG_19991111111111111