5 рецептів сніданків вихідного дня від луцького фуд-блогера

На вихідних у нас з’являється більше часу для того, аби потішити себе і рідних смачним сніданком, який не потрібно робити нашвидкуруч. Спільно з луцьким фуд-блогером Владиславом Кушнарьовим підготували для вас добірку рецептів сніданків, які смакуватимуть кожному і ви неодмінно захочете приготувати їх ще раз.

КРУАСАН З КАРАМЕЛІЗОВАНИМИ АБРИКОСАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • круасан – 1 шт;
  • абрикоси – 150 г;
  • цукор – 50 г;
  • бренді, вино – 50 г;
  • сир кисломолочний – 100 г;
  • згущене молоко – 25 г;
  • горішки – 15 г;
  • цитрусова цедра;
  • м’ята.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Розрізаємо круасан. Підсушуємо на сухій гарячій сковорідці.
  2. На сковорідку висипаємо цукор, кладемо половинки абрикосів і карамелізуємо їх із обох сторін. Після цього вливаємо алкоголь у карамелізовані абрикоси і підпалюємо. Фрукти набудуть притаманного аромату, але цей елемент можна пропустити.
  3. Кисломолочний сир змішуємо зі згущеним молоком і мастимо нижню частину круасана.
  4. Поверх сирної маси акуратно викладаємо карамелізовані абрикоси, посипаємо горішками, натираємо цедру і прикрашаємо листочками м’яти.

 

БАНАНОВІ ТОФНИКИ З АҐРУСОМ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • тофу без додатків – 200 г;
  • банан – 1 шт;
  • рисове борошно – 70 г;
  • ванільний цукор – дрібка;
  • аґрус – 200 г;

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Перебиваємо банан і тофу до однорідності.
  2. Додаємо борошно, ванільний цукор і ретельно перемішуємо.
  3. Формуємо кульки і надаємо форму сирників. Не забуваємо обкатувати кульки в борошні.
  4. Обсмажуємо тофники з обох сторін до золотистої скоринки під кришкою.
  5. Аґрус чистимо і залишаємо лише рідку начинку. Поливаємо нею тофники. Аґрус надасть страві приємної кислинки.

 

ХРУМКІ КАБАЧКОВІ ОЛАДКИ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • кабачок – 100 г;
  • зерна кукурудзи – 25 г;
  • борошно – 15 г;
  • кускус – 50 г;
  • фета – 15 г;
  • базилік – дрібка;
  • м’ята – дрібка;
  • яйце – 1 шт;
  • грецький йогурт – 100 г;
  • лимон – 25 г;
  • сіль – дрібка;
  • цукор – дрібка;
  • зелень.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Натираємо кабачок на тертці (як моркву по-корейськи). Додаємо борошно, кукурудзу, запарений холодний кускус, яйце, дрібно нарізану м’яту і базилік, сіль.
  2. Вимішуємо все до однорідної маси.
  3. На сковорідку, з попередньо нагрітою олією, через кільце викладаємо нашу масу і формуємо оладки.
  4. Смажимо до золотистості з обох сторін. Викладаємо на паперовий рушник, щоб забрати зайву олію.
  5. Йогурт, сік лимона і цукор вимішуємо. Соус готовий.
  6. Викладаємо оладки одна на одну, поливаємо зверху йогуртовим соусом, прикрашаємо зеленню і викладаємо фету.

 

ШВИДКИЙ БУТЕРБРОД З АВОКАДО

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • хліб житній – скибка;
  • авокадо;
  • в’ялені фініки – 75 г;
  • лимон.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Скибку житнього свіжого хліба підсмажити на сухій гарячій сковорідці.
  2. М’яке авокадо і відділені від кісточки фініки перебиваємо в ступці, щоб інгредієнти змішались.
  3. На хліб викладаємо авокадо-фінікову масу і поливаємо лимонним соком.

 

ЛІНИВІ ВАРЕНИКИ ІЗ СЕЗОННИМИ ЯГОДАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • сир кисломолочний – 300 г;
  • яйце – 1 шт;
  • цукор – 50 г;
  • борошно – 100 г;
  • ягоди (чорниці, лохина, порічки, смородина, малина, полуниця, ожина) – 100 г;
  • сметана – 100 г.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Сир перетерти через сито, щоб не було грудочок.
  2. Перетертий сир, яйце, борошно і цукор вимішуємо до отримання м’якого тіста.
  3. Формуємо з тіста ковбаску і нарізаємо на шматки. Обкатуємо в борошні кульки і легенько притискаємо виделкою. Тоді кожен лінюх матиме притаманну решітку на собі.
  4. У киплячу підсолену воду закидаємо сформовані «вареники» і варимо 2 хвилини, після того, як вони спливуть на поверхню.
  5. В тарілку викладаємо вареники, посипаємо улюбленими ягодами і додаємо сметану за смаком.

INSTAGRAM: @more__ish

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

5 оригінальних рецептів з чорницею

Трубочки з кремом, яблучний пиріг та шоколадне печиво: рецепти десертів з дитинства від луцької фуд-блогерки

Картопляний гратен, паста з мітболами та запіканка з лососем: корисні рецепти від луцької фуд-блогерки

Сезонний напій: заварюємо лавандовий чай

М’ятний та газований: 5 рецептів кавових напоїв для спекотного літа

 

ОПУБЛІКУЙТЕ КОМЕНТАР