З вайбом ностальгії. Чому желейне та взуття в сіточку знову на піку популярності?

Головна: Tony Bianco

Немає сенсу заперечувати те, який вагомий вплив зараз має естетика Y2K на модну індустрію і поп-культуру загалом. Щосезону ми заново відкриваємо очікувані (і не дуже) тренди, які швидко підхоплюють модні інфлюенсери й знаменитості, не кажучи й вже про дизайнерів. Однією з таких тенденцій стало прозоре взуття – в сіточку та желейне. Розповідаємо детальніше про це fashion-повернення.

Прозоре взуття на модних шоу

Поверненню тренду варто завдячувати модним гігантам, які протягом останніх років почали додавати спершу балетки до своїх колекцій, а згодом їхні інтерпретації. Зокрема, Miu Miu спершу «підсадили» всіх на сатинові балетки, Prada переосмислювали Мері Джейн, The Row презентували те саме кольорове желейне взуття, а Khaite і Alaïa поділилися своїми версіями сітчастих балеток. Масмаркет також не відстає від люксового сегменту, тому знайти свою щасливу пару сітчастих чи гумових балеток або босоніжок – не таке вже і складне завдання.

The Row Pre-Fall’24

KHAITE

ALAЇA

Все до цього йшло? Ймовірно, що так. Ностальгія за модою кінця 90-х і нульових не зменшує обертів, а навпаки – проявляється дедалі сильніше і частіше. І скільки б цей тренд не називали «спірним», ми вже спостерігаємо відомих модниць у прозорому взутті, зокрема Дженніфер Лоуренс, Зої Кравіц і Блейк Лайвлі.

Дженніфер Лоуренс
Що пропонують українські бренди?

Українські бренди не відстають від світових тенденцій, тому знайти трендові сітчасте чи желейне взуття не є проблемою. Ба більше, можна знайти нетривіальні моделі приємного цінового сегменту. Передусім виділяємо літню колекцію бренду Lookie Atelier, яка була повністю присвячена взуттю в сіточку, а також останній дроп Summer Bloom, у якому на бестселерах бренду – прозорих балетках з сітки з’явився вишитий розсип маленьких польових квітів та керамічні прикраси з декоративним розписом. Колекція ніби звучить піснями Лани Дель Рей, з нотками романтизму та закоханості в молодість, літо.

Бренд HVOYA також зосередив свою увагу на прозорому взутті у весняно-літній колекції, обігравши тренд по-своєму, а саме створивши унікальні в’язані пари. Центральними у колекції  стали Chaotic ballerinas, – балетки, що в’яжуться вручну тонким гачком понад 14 годин. Через специфічність малюнку та відсутності «правил» кожна пара унікальна в своєму виконанні та їй немає ідентичних. Також трендові моделі можна знайти в асортименті Kachorovska, COOSH, Estro.

Як носити прозоре взуття?

Варіантів прозорого взуття, як ми вже переконалися, – безліч. Класичні балетки в сіточку, моделі з масивнішою в’язкою, желейні різнобарвні босоніжки… Головна перевага цього взуття в його універсальності. Воно доповнить як базові образи на щодень, так і додасть ноток легкості й наївності для особливих подій.

Обирайте сітчасті або желейні моделі для образів з широкими джинсами чи палаццо, білою сорочкою чи футболкою, масивними окулярами чи кепкою. Додайте луку грайливості і яскравості, взувши взуття в сіточку з декоруванням у вигляді кристалів чи леліток – романтичний образ готовий. Все залежить від того, який настрій ви хочете передати своїм одягом, тому це взуття задовольнить будь-які потреби.

ПОПУЛЯРНЕ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
flovetouch main
IMG_7426
9244e2bf99e3ca81111111111
FACE_WITH_FINGER
gossamer-t-01
KIKO_MMM_BV_DigitalWindow_1080x1920_BV копі
IMG_8937111111
BEOMDSGN_SoftInterlude19
GZCtebWX0AA1L8Zk
завантаженняпціаа