Гола мода: як носити прозорі речі і не соромитися?

Головна: Jeanne Cadieu by Deo Suveera and Pamela Dimitrov

Від сезону до сезону тренд на прозорість виринає у колекціях світових і вітчизняних брендів та не збирається покидати модну арену. Тенденція «голої» моди є регулярно повторюваною. Згадаймо культову напівпрозору сукню-футляр Мерилін Монро, яку вона одягала на святкування дня народження президента США Джона Кеннеді, чи то невагому прозору сукню з косим вирізом Кейт Мосс, яка стилізувала її без бюстгальтера і з чорною спідньою білизною. Сучасні зірки й модні інфлюенсери й далі надихаються цією прозорою естетикою. Белла Гадід, Емілі Ратаковські, Доджа Кет неодноразово вражали публіку своїми «голими» виходами.

Гола сукня Кейт Мосс

І це означає те, що навіть найбільшим прагматикам хочеться спробувати одягнути щось з ефектом прозорості, попри всі упередження. То ж як носити прозорі й напівпрозорі речі і водночас не почуватися голою – читайте далі у матеріалі.

Як носити прозорий одяг?

Перегляньте фото з подіумів, коли прозорість увірвалася в моду 90-х роках. Тоді Calvin Klein, Prada і Versace оголосили її обов’язковим елементом гардероба, зробивши це особливо вишукано й сексуально водночас.

Ключ до сприйняття прозорого тренду полягає в його стилізації. Оскільки ми не маємо на меті епатувати публіку, як це роблять зірки, тому варто інтегрувати відверту моду в повсякденний одяг без надмірної вульгарності

Prada Spring 1997, Prada Spring 1995, Calvin Klein, Spring 1997

Нашарування

Один з найбільш простих і ефектних способів урізноманітнити свій повсякденний образ. Поєднуйте прозору спідницю з шортами або прозору сукню на боді чи джинси. Такі образи матимуть додаткову структурованість і залишатимуть достатньо «оголених» частин тіла, за які ви не турбуватиметеся.

Увага до білизни

Стилісти радять обирати варіанти білизни, які забезпечують прикриття та стиль, наприклад, труси з високою талією або трусики з повним прикриттям, щоб ансамбль був стильним і комфортним. Білизна із завищеною талією – ідеальний варіант для найсором’язливіших, оскільки вони повністю прикривають і живіт, і нижню частину тіла.

Змішування матеріалів

Речі, у яких поєднані як прозорі, так і непрозорі тканини – це ще один спосіб, який дозволить без зайвих зусиль додати тренду образам. Якщо ж вам складно знайти таку річ, тоді самостійно міксуйте прозорі тканини з іншими, до прикладу, мереживними, які також є дуже популярними цього року. Навіть мереживний комплект білизни зможе повністю змінити враження від прозорої блузи чи сукні.

Гра з контрастами

Якщо у вашому гардеробі є яскраві речі чи білизна, які чекають свого часу – найкращим моментом буде їхнє поєднання з нейтральними прозорими елементами. Це додасть образам нових геометричних ліній, а також матиме небанальний вигляд.

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

Мікротренд літа. Чому піжамний стиль такий популярний і як його зрозуміти?

З вайбом ностальгії. Чому желейне та взуття в сіточку знову на піку популярності?

Комфортно та стильно: складаємо легкий гардероб на літо

15 трендових суконь на літо від українських брендів

ПОПУЛЯРНЕ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
photo_2024-09-19_10-14-21f
bride
Marsego_21111
432996481_434370_n
Cookbook_cover3d_1оd
5
токсична
J94A6642 111111111111
GXSj0pUbgAA3-fI111111111
IMG_710411111111