Ланцюжки, брелоки, мотузки: чому всі знову прикрашають свої сумки?

Головна: JULIA SKERGETH

Тенденція на прикрашання сумок стала дещо несподіваною для модних оглядачів, однак швидко й впевнено знайшла відгук у серцях фешіоніста. Тренд виник на перетині креативності та індивідуальності, що поставило на перше місце не модель сумки, а те, як її прикрашають. І хоч це явище не є чимось новим, колекція Balenciaga весна/літо 2024 остаточно закріпила цей тренд завдяки перебільшеному, гучному та яскравому стилю бренду. У цьому матеріалі ми розповімо більше про bag charms та те, як інтегрувати тренд до свого гардероба.

Як виник тренд

Бажання задовольнити потреби внутрішньої дитини завдяки стильовим прийомам породжує чимало естетик, які швидко підхоплюють соцмережі. Так-так, це і про balletcore, і про girlcore, і про будь-яку іншу течію, яка переплітається з нашим дитинством. Прикрашання сумок стало ще одним проявом дещо дитячого або підліткового вайбу, знайомого багатьом ще зі школи, коли ми чіпляли на шкільну сумку кілька брелоків чи нашивок.

Звісно ж, це не єдина причина, чому так трапилося, адже фешн-ікони різних часів прикрашали сумки за допомогою додаткової фурнітури. Це ж стосується і Джейн Біркін, яка стилізувала свою Birkin Bag з кулонами й брелоками, або ще одних it-girls – сестер Олсен, чиїй колекції сумок з химерними прикрасами можна позаздрити. І пам’ятайте, що якою б зношеною чи затертою сумка не була – досвід цих красунь доводить, що пара брелоків може змінити все.

Відтак, у TikTok виник свій «Jane Birk-ifying your bag» тренд, у якому користувачі публікують відео, які показують, як надати вашій сумочці ідеального вигляду у стилі Джейн Біркін за допомогою різноманітних дрібних (і не дуже) аксесуарів.

Прояв максималізму

Прикрашання сумок різноманітними аксесуарами – аж ніяк не про мінімалізм. І дизайнери підтвердили це на своїх показах. Зокрема, у Balenciaga представили сумки, рясно прикрашені срібними металевими ланцюжками, брелоками, різноманітними китицями та ключами. Diesel представив сумки зі срібними браслетами на ручках, а моделі на показі Miu Miu весна 2024 тримали в руках переповнені сумки, які були обмотані ланцюжками та мотузковими аксесуарами. У той же час бренд Coach запропонував ще одну варіацію тренду, прикрасивши сумки їхніми ж мініверсіями. Такий сплеск популярності не міг залишити осторонь селебриті, відтак стилізації тренду можна було побачити у Дуа Ліпи, Енн Гетевей, Лілі Ален, Джіджі Гадід та інших.

Miu Miu

Balenciaga

Coach

Останні актуальні стилізації можна було спостерігати й у стритстайлі модних столиць. Зокрема у Копенгагені, де модниці чіпляли на свої сумки, здається, все: від бісерних прикрас і ключів до іграшок і мінісумочок. Варто взяти на озброєння таку стилізацію, адже цей тренд вартий того, щоб спробувати його вже цієї осені. Прикрашена сумка здатна освіжити ваш гардероб й підкреслити унікальний стиль.

Індивідуальна естетика

Однією з головних переваг цього тренду полягає у можливості постійного оновлення. Ви можете щодня змінювати аксесуари й сумки, міксувати їх між собою, створювати прикраси власноруч, надаючи їм персоналізації. Обирайте ефектні ланцюги, масивні брелоки, трендові ключниці, карабіни, яскраві мотузки, намистини, іграшки – будь-що, що відповідатиме вашому індивідуальному смаку. А головне – їх можна зняти, як тільки вони вам набриднуть (і причепити до пари ключів).

У матеріалі використані фото з офіційних сайтів брендів.

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

4 головні взуттєві тренди осені від бренду Kachorovska

Між зручністю і провокацією: модні тенденції, які домінуватимуть у 2024

6 трендів у прикрасах, на які варто звернути увагу у 2024 році

ПОПУЛЯРНЕ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
otage13552-511111111
LITKOVSKA_SS25_ATMOSPHERE_26
24.09
 4
VISHNI-5
photo_2024-09-25_15-16-42
Fashionista_Posh&Cozy_51111111111
charmbag_matcha_front_web
DSCF2233 (1)гл111111111
737937370_45515005111111111