Вовняні шкарпетки, кожухи та ліжники: традиційні українські теплі речі, які зігріватимуть нас цієї зими

ФОТО: GUSHKA

Показник термометра показує все нижчу температуру. Тому потрібно подбати про теплий одяг, який буде не лише стильним, але й грітиме вас у будь-яку погоду. Традиційний одяг, який виготовляють українські ремісники, є саме таким. Вовняні шкарпетки, капці, кожухи та ліжники. Шукайте автентичні або дизайнерські моделі та підтримуйте українські традиції та виробників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліжникарство – традиція, яка надихає сучасні бренди

Вовняні шкарпетки

Символ домашнього тепла та незмінний атрибут холодних вечорів – вовняні шкарпетки. Сьогодні існує безліч варіацій: лише з вовни або з домішками, однотонні або з візерунками, короткі чи довгі. Проте ідеальна пара шкарпеток – це та, яку власноруч зв’язала бабуся. У вас може бути безліч відмовок, але ми впевнені, що вам просто необхідно мати такі теплі шкарпетки цієї зими. Також не забудьте придбати для рідних і друзів, адже це особливий прояв любові.

Капці з вовни

Щоб створити другий термошар, одягайте капці з вовни. Адже два шари овечої вовни – це непробивний термічний кокон, з яким ваші ніжки точно не замерзнуть. Нині існує багато варіантів цього домашнього взуття. Ви можете звернутись до карпатських майстрів та замовити традиційні капці або чуні з автентичними візерунками та кольорами. Або відшукати українські бренди, які пропонують переосмислений дизайн традиційного взуття. Вони можуть бути плетеними та схожими на лаконічні туфлі Celine, а можуть бути святково-пухнастими, наче на домашній різдвяній світлині.

Кожух, гуня та кептар

Такий традиційний український верхній одяг зігріє вас у найлютіші морози. Ви можете обрати кептар – безрукавний хутряний кожушок, який виготовляють з овечої шкіри і оздоблюють кольоровим сап’яном, вовною, бляшаними кружальцями, колосовим бавовняним шнурком та смужком; гуню – тепле «пальто» з вовни, яке ви могли бачити у вуйків з полонини на Закарпатті; кожух – верхній одяг з овечої шкури хутром усередині. Найбільше варіантів кожухів, гунь та кептарів є на Косівському ринку. Проте варто пам’ятати, що вони не мають нічого спільного з трендами типу принтів оленів та руж.

До слова, саме в кептар був вбраний соліст Kalush Orchestra Олег Псюк на цьогорічному Євробаченні.

 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: GUNIA: історія бренду

Ліжник

Цупка та іноді колюча ковдра з натуральної вовни здатна феноменально зберігати тепло. Це ліжник, який найбільше виготовляють на Прикарпатті. Цю ковдру можна стелити хоч на підлогу, хоч на ліжко (звідси й назва), хоч укриватися ним. Це давня й особлива ремісницька традиція України. Окрім цього, ліжники важкі. Це має терапевтичний ефект важкої ковдри для солодкого сну. Доведено, що важкі ковдри немов обіймають людину, знімають відчуття напруги та сприяють глибшому й спокійнішому сну.

За матеріалами Vogue UA, Ukraїner

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

Гід найстильнішим верхнім одягом від українських дизайнерів

Палітра осінніх емоцій у новій колекції українського бренду O.TAJE

5 осінніх трендів в образах українських інфлюенсерок

Від Харкова до Львова: джемпери від COOSH, натхненні українськими містами

ПОПУЛЯРНЕ
СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
le carassin
Screenshot
PYJAMAZZZ_SD_24_09
herbalcraft
3067c6ddbc69ec52a0614b8b2ab2e6861111111111111111111111
Співзасновникит
-сайт-new-_2_
IMG_7174
31489e7865e09ca11111111111111111
IMG_19991111111111111