INDEPENDENCE: «Коріння міцні, гілки вільні»

GUNIA Project презентує нову колекцію INDEPENDENCE з нагоди Дня Незалежності. Знаковим елементом колекції став дуб, що здавна використовувався в українській обрядовості як ознака могутності та мудрості. Дуб з’являвся у ритуалах та іграх, зокрема на Зелені свята. У весільній пісенній традиції він уособлював образ молодого козака, а також був символом довголіття, здоров’я та щасливого подружнього життя.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Нова колекція GUNIA Project – про передчуття літа, плин теплих днів і особливу легкість

Сама форма жолудя натхнена прикрасами кочових скіфів та втілює ідею нашої сили, що коріниться глибоко в минулому. Відзначаючи День Незалежності України, колекція прагне закарбувати це відчуття та пронести його у повсякдення. Для виготовлення підвісок-жолудів GUNIA Project вперше застосовує кольорову емаль, поєднану з використанням дорогоцінних металів.

До колекції увійшли жіночі та чоловічі вишиті сорочки, сукня, а також аксесуари й прикраси: шовкові хустки, плетені крайки з помпонами ручної роботи, гердани з бісеру, кольє та ланцюжки. Традиційно, бренд обирає наївну стилістику, комбінуючи стриману палітру зі жвавими акцентними кольорами. Дизайн оздоблення спирається на флористичні та анімалістичні мотиви вишитих рушників Наддніпрянщини, Київщини та Сумщини 18-20 ст., та вишивки козацької старшини 17-18 ст. Осмислені в перспективі сучасної естетики, вони складаються в нові композиції, що водночас зберігають свою первозданність. Маленькі жолуді стають нагадуванням про нашу могутність та силу відстоювати незалежність.

«Коріння міцні, гілки вільні»

Дуб – це символ сили та мудрості, що здавна використовувався в українській обрядовості. Натхнений прикрасами кочових скіфів, жолудь в колекції INDEPENDENCE нагадує про нашу могутність, що коріниться глибоко в минулому. Створена до Дня Незалежності України, колекція прагне закарбувати це відчуття та пронести його у повсякдення. Референсами для дизайну стали й вишиті рушники Наддніпрянщини, Київщини та Сумщини 18-20 ст., а також вишивки козацької старшини 17-18 ст.

GUNIA Project – це бренд ексклюзивних предметів інтер’єру та аксесуарів з акцентом на ремесла та значний декор. За брендом стоять дві креативні жінки Наташа Каменська та Марія Гаврилюк. Засновниці володіють глибоким інтересом до джерел традиційної етнічної культури та надихаються її проявами для створення унікальних виробів. Для кожної колекції команда проводить етнографічні дослідження та залучає до роботи багатьох українських майстрів.

ПОПУЛЯРНЕ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
GXSj0pUbgAA3-fI111111111
IMG_710411111111
TERRAKE7
STIMMA_Allure_141111111
photo_2024-09-12_16-19-33 (2)
aca8ed5d278381950551111111111
Usual_New_4в
Essential-Supplies-Indid
14айвумен111
BEOM_Fall'sChill9п