5 простих та смачних рецептів із сезонних грибів

Темний та холодний ранок… Ви одягаєте найтепліші речі, гумові чоботи та ще зовсім сонні вирушаєте у ліс. Тиша, шурхіт листя та перший впольований білий гриб. Мабуть, процес тут набагато важливіший, ніж самі гриби. Проте ми не можемо залишити вас без добірки смачних та простих рецептів з лісових грибів і не тільки.

ЛИСИЧКИ З ЧАСНИКОМ ТА РОЗМАРИНОМ

 Інгредієнти:

  • 5 зубків часнику
  • 300-400 г лисичок
  • оливкова олія
  • свіжий розмарин

Приготування

Готуйте частинами, тому що лисички пускають багато води й тушкуватимуться замість підрум’янювання. Грибів не мийте! І не відварюємо, просто акуратно очищаємо щіточкою від гілочок та сміття. Нагріваємо олію, додаємо розчавлений часник, розмарин і порціями лисички. 400 г грибів – це 3–4 підходи. Смачного!

 

До речі, на нашому ресурсі ви можете знайти ще більше рецептів з лисичок від луцького фуд-блогера.

ОЛАДКИ З КАБАЧКА, КАРТОПЛІ, ГРИБІВ

Інгредієнти:

  • кабачок
  • 3 картоплини
  • 400 г грибів
  • сухий часник
  • сіль
  • оливкова олія
  • 2 яйця

Приготування

Кабачок і картоплю натерти, гриби дуже дрібно посікти. Змішайте з часником та насолоджуйтесь стравою.

 

КРЕМ-СУП З ГРИБІВ, ЦИБУЛІ, ЧАСНИКУ ТА СЕЛЕРИ (КОРЕНЯ) З ГАРБУЗОВИМ НАСІННЯМ

Інгредієнти:

  • 500 г грибів (будь-яких)
  • 2 солодкі цибулини
  • головка очищеного часнику
  • 250 г кореня селери (петрушки, пастернаку)

Приготування

Все запекти в духовці при 180 °C, збризнувши попередньо оливковою олією, 25–30 хвилин. Збити в блендері.

 

 

ОМЛЕТ З БІЛИМИ ГРИБАМИ

Інгредієнти:

  • 3-4 великі гриби (білі, сухі білі, будь-які інші ароматні лісові)
  • 1 великий зубик часнику
  • гілочка розмарину чи чебрецю
  • морська сіль
  • сир
  • 2 яйця
  • вершкове масло

Приготування

На сковорідці розтопити вершкове масло. Додати листя чебрецю або розмарину. Гриби очистити від гілочок/бруду щіткою або ножем, нарізати. Додати до трав, готувати на сильному вогні до появи інтенсивного аромату. Додати тонко нарізаний часник. Яйця збити із сіллю, вилити на гриби та зменшити вогонь. Додати сир – натертий або шматочками. Якщо в якомусь місці яйця не почали застигати, акуратно проткнути й перемішати лопаткою в цій частині омлету. Коли майже все застигло, за допомогою лопатки згорнути навпіл омлет, як книгу, вимкнути вогонь. Дати постояти 30 секунд.

 

СОЧЕВИЧНА ПАСТА З РУКОЛОЮ, В’ЯЛЕНИМИ ТОМАТАМИ ТА СИРИМИ ТОНКО НАРІЗАНИМИ ПЕЧЕРИЦЯМИ

Інгредієнти:

  • 200 г пасти із сочевиці
  • 150 г печериць
  • 4–6 шт. в’ялених томатів
  • свіжа рукола
  • копчена сіль
  • оливкова олія

Приготування

Пасту з нуту, сочевиці, кіноа або горошку відварити на 3 хвилини менше, ніж зазначено на пакованні. Просто заправити томатами, тонко нарізаними грибами, сіллю та руколою.

Джерело: Vogue UA.

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

5 простих та смачних рецептів із гарбуза

5 рецептів сніданків вихідного дня від луцького фуд-блогера

Цвітна капуста, гриби та пастернак: крем-супи, які можна приготувати вдома

Борщ із грушею та авокадо в вінегреті: пісні страви від Євгена Клопотенка

POST A COMMENT