Шпинатний рулет, солодка лазанья та полунична гелета: рецепти літніх десертів від фуд-блогерки

У теплу пору нам часто хочеться, щоб їжа буле легкою, повітряною, а також стояти якнайменше біля плити. Але головне, щоб це було смачно. Коли скоро з’явиться таке розмаїття фруктів і ягід, просто неможливо втриматися від десертів.

Тому SPACE mag. спільно з луцькою фуд-блогеркою та інста-мамою Тетяною Троян підготували для вас смачні рецепти літніх десертів, які сподобаються навіть найвибагливішому гурману. До слова, Тетяна здобула нагороду кращого фуд-блогера 2019 року за версією «BlogerZone».

ЛІТНІЙ РУЛЕТ З ЯГОДАМИ, ШПИНАТОМ І ВЕРШКОВИМ КРЕМОМ

ДЛЯ БІСКВІТА:

✔️яйця – 4 шт

✔️цукор – 1 ск

✔️борошно – 1,5 склянки

✔️розпушувач – 0,5 ч. л

✔️шпинат – 200 г

ДЛЯ КРЕМУ:

✔️вершки 30% – 250 г

✔️маскарпоне – 250 г

✔️цукор – 2-3 ст. л

✔️малина (ягоди)

Шпинат подрібнюємо в пюре. Яйця збиваємо з цукром в пишну піну білого кольору. Додаємо борошно і розпушувач. Вимішуємо, додаємо шпинат.

Пергамент змащуємо олією і виливаємо тісто. За допомогою ложки рівномірно розтягуємо тісто за формою дека (прямокутник), товщиною 0,5 см. Випікаємо за температури 170 С,  20-25 хвилин.

Для крему збиваємо вершки з цукром, як тільки вони почнуть густіти, додаємо маскарпоне. І збиваємо, поки крем не загусне. Як тільки корж буде готовий, його потрібно гарячим обережно зрізати з пергаменту, залишити на ньому, відразу скрутити рулет і залишити охолонути. Коли корж охолоне, його потрібно розкрутити і змастити кремом, посипати ягодами. Залишити в холодильнику мінімум на 2 години.

СОЛОДКА ЛАЗАНЬЯ З АРОМАТНИМИ ЯГОДАМИ І НІЖНИМ СИРНИМ КРЕМОМ

Для приготування цієї страви, я обрала сир кисломолочний President 5 % жирності. Сир не кислий, має великі соковиті зерна, які найкраще підходять для соковитої лазаньї.

✔️сир кисломолочний President 5% – 350 г

✔️сметана President 20% – 3 ст.л

✔️яйця – 3 шт

✔️цукор – 4-5 ст.л

✔️ваніль

✔️лаваш – 1 уп.

✔️ягоди – 400-500 г

Творог змішуємо з яйцями, сметаною, цукром і ваніллю. Перебиваємо блендером до однорідності. Форму для випікання викладаємо шар лавашу, поливаємо кремом і посипаємо ягодами. Так формуємо лазанью, на скільки у вас вистачить продуктів (у мене було 5 шарів). Випікаємо за температури 170 С, 25-35 хвилин.

Друзі, а ще є для вас цікава новина, викладайте ваші кулінарні шедеври з хештегом #рецептпрезидента та беріть участь у розіграші кошика з продуктами від President @ilovecheese_ua та ваучер від кулінарної школи.

РЕЦЕПТ ПОЛУНИЧНОЇ ГАЛЕТИ

✔️масло вершкове – 150 г

✔️творог – 100 г

✔️борошно – 250 -300 г

✔️розпушувач – 1 ч. л

✔️цукор – 2 ст. л

✔️полуниця

Холодне вершкове масло змішуємо з цукром і борошном, перетираємо руками в крихту. 1/3 крихти залишаємо для посипки пирога.

В іншу частину крихти додаємо творог та іншу частину борошна. Вимішуємо тісто, яке не липня до рук (за потреби додаємо воду). Розкочуємо тісто в коло, посередині викладаємо начинку, закриваємо краї і посипаємо крихтою. Запікаємо за температури 170 С, 20-30 хвилин.

Матеріали за темою
[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” offset=”” post_in=”19333, 8441, 18636″][eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” offset=”” post_in=”14991, 14045, 10131″]
Топ-3 публікації
[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” post_in=”11720, 9188, 15140″ offset=””]
Вибір редакції
[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” post_in=”12520, 15524, 20226″ offset=””]
ПОПУЛЯРНЕ
СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
gattorre-jef-claesп
Alique-201811111111111
IMG_65111
ad4f49d96a6e111111111111
ann haustova
cy9n591глв1111111
T95_TAYLOR_K201320-006_MAIN-MODELS_01-RGBо
завантаженнят
1_
32 (1)