суп

У зелених тонах: весняні рецепти від фуд-блогерки

Найтрендовіший колір весни вплітається не лише у наші гардероби, а й яскраво втілюється у рецептах страв. Якщо ви вже міркуєте над тим, яким смаколиком потішити своїх близьких упродовж цього вікенду, то ви знаєте, що робити, адже щовихідних SPACE пропонує вам нові й нові рецепти для експериментів та розвитку своїх кулінарних здібностей. Ідейною натхненницею підбірки рецептів стала лучанка, інста-мама та фуд-блогерка Тетяна Троян зі своїми «зеленими» стравами.

Смачними рецептами небанальних страв для вікенду вона ділилася із нами у попередньому матеріалі.

Тетяна Троян

ВЕСНЯНИЙ САЛАТ

• редиска
• огірок
• черемша
• яйця
• грецький йогурт
• сік лимону
• сіль
• перець

Яйця відварюємо. Овочі і варене яйце нарізаємо тонкими напівкільцями. Черемшу дрібно подрібнюємо. З’єднуємо всі інгредієнти, додаємо грецький йогурт, трішки соку лимону, сіль і перець на свій смак.

весняний салат

СУП-ПЮРЕ З ШАМПІНЬЙОНАМИ І ЧЕРЕМШЕЮ

  • шампіньйони – 400 г
  • цибуля – 1 шт
  • черемша – 200 г
  • вершкове масло – 30 г
  • вершки – 150 мл
  • бульйон – 250-350 мл
  • сіль
  • спеції

 

Шампіньйони і цибулю обсмажуємо на вершковому маслі. Додаємо подрібнену черемшу і продовжуємо готувати 1-2 хв. Коли шампіньйони обсмажаться (сік випарується) додамо бульйон і залишаємо покипіти 5 хв. Суп перебиваємо блендером до однорідної маси, додаємо вершки, доводимо до смаку за допомогою спецій, солі і перцю. Варимо суп 5-7 хв до готовності.

 

А про те, як правильно скласти індивідуальний список продуктів, щоб випадково в кошику не опинились солодощі або шматок піци, ми розповідали разом із луцькою нутриціологинею ТУТ. 

суп

МЛИНЦІ З ЧЕРЕМШЕЮ:

  • молоко – 500 мл
  • борошно – 1 ст
  • цукор – 0,5 ч.л
  • яйце – 2 шт
  • олія – 0,5 ст
  • сіль
  • черемша – пучок

 

ДЛЯ М’ЯСНОЇ НАЧИНКИ:

  • куряче філе – 500 г
  • цибуля – 1 шт
  • спеції
  • сіль

 

ДЛЯ ОВОЧЕВОЇ НАЧИНКИ:

  • крем сир – 200 г
  • томати чері – 300 г
  • рукола

 

ГОТУЄМО ТІСТО ДЛЯ МЛИНЦІВ

Яйця збиваємо з цукром, сіллю додаємо молоко 400 мл і борошно. Чим густіше тісто, тим краще його вмішувати, щоб не було грудочок. На цьому етапі тісто має стати подібним за консистенцією до сметани. Розбавляємо тісто залишками молока, а в готове тісто додаємо олію, подрібнену черемшу вимішуючи до однорідності. Обсмажуємо млинці на сухій сковорідці.

 

М’ЯСНА НАЧИНКА

Обсмажуємо фарш (у мене з курячого філе) з подрібненою цибулею і спеціями.

Готовим фаршем начиняємо млинці.

Перед подачею кожен млинець обсмажуємо в клярі з яйця і спецій.

 

ОВОЧЕВА НАЧИНКА

Кожен млинець змащуємо крем-сиром, додаємо порізані навпіл томати чері та руколу.

млинці
млинці
Матеріали за темою
Топ-3 публікації
Вибір редакції
ОПУБЛІКУЙТЕ КОМЕНТАР