Затишна, насичена теплими смаками й пряна інтерпретація на класичний рецепт французьких тостів. Такий сніданок чудово впишеться в зовсім не марудну рутину вихідного дня!
ІНГРЕДІЄНТИ
- 2 буханки свіжоспеченого хліба
- 4 яйця
- 400 мл жирного кокосового молока
- 1 ч. л ванільного екстракту
- 3 ч. л меленої кориці
- 2 ч. л меленого мускатного горіха
- 240 мл кленового сиропу
- 6 ст. л (85 грамів) вершкового масла
- 2 яблука (тонко нарізати на кружечки)
- 65 грамів горіхів пекан
ПРИГОТУВАННЯ
1. У великій посудині змішайте віночком яйця, кокосове молоко, ваніль, дві чайні ложки кориці й одну чайну ложку меленого мускатного горіха.
2. У великій сковороді розтопіть на середньому вогні частину вершкового масла, щоб воно покрило всю поверхню. Перевірте температуру, крапнувши сумішшю в олію – вона повинна шипіти, але не підгоряти й не диміти.
3. Шматочок хліба занурте в яєчно-молочну суміш та помістіть на сковороду. Готуйте до золотистого відтінку з одного боку, після чого переверніть і аналогічно прожарте іншу сторону. Як тільки шматочок буде готовий, покладіть його в злегка розігріту духовку на деко з пергаментним папером. Продовжуйте готувати хліб, який залишився, підтримуючи температуру вже готових тостів в духовці.
4. Як тільки весь хліб буде готовий, в ту ж сковороду додайте кленовий сироп, вершкове масло, корицю і мускатний горіх. Розігрійте суміш на середньому або низькому вогні, постійно помішуючи, до виникнення «пухирців». Додайте нарізані яблука, покрийте їх повністю в кленово-вершковій суміші. Готуйте до тих пір, поки яблука не стануть злегка м’якими. Вийміть і відкладіть в сторону. Додайте в ту ж сковорідку горіхи пекан і готуйте 3 хвилини. Зніміть з вогню.
5. Коли тости будуть готові до подання, зверху них викладіть яблука, теплі горіхи та полийте кленовою сумішшю зі сковороди.
Смачного та затишного ранку!