Сніданок вихідного дня: кокосові французькі тости з яблуками та горіхами пекан

Затишна, насичена теплими смаками й пряна інтерпретація на класичний рецепт французьких тостів. Такий сніданок чудово впишеться в зовсім не марудну рутину вихідного дня!

ІНГРЕДІЄНТИ
  • 2 буханки свіжоспеченого хліба
  • 4 яйця
  • 400 мл жирного кокосового молока
  • 1 ч. л ванільного екстракту
  • 3 ч. л меленої кориці
  • 2 ч. л меленого мускатного горіха
  • 240 мл кленового сиропу
  • 6 ст. л (85 грамів) вершкового масла
  • 2 яблука (тонко нарізати на кружечки)
  • 65 грамів горіхів пекан
ПРИГОТУВАННЯ

1. У великій посудині змішайте віночком яйця, кокосове молоко, ваніль, дві чайні ложки кориці й одну чайну ложку меленого мускатного горіха.

2. У великій сковороді розтопіть на середньому вогні частину вершкового масла, щоб воно покрило всю поверхню. Перевірте температуру, крапнувши сумішшю в олію – вона повинна шипіти, але не підгоряти й не диміти.

3. Шматочок хліба занурте в яєчно-молочну суміш та помістіть на сковороду. Готуйте до золотистого відтінку з одного боку, після чого переверніть і аналогічно прожарте іншу сторону. Як тільки шматочок буде готовий, покладіть його в злегка розігріту духовку на деко з пергаментним папером. Продовжуйте готувати хліб, який залишився, підтримуючи температуру вже готових тостів в духовці.

4. Як тільки весь хліб буде готовий, в ту ж сковороду додайте кленовий сироп, вершкове масло, корицю і мускатний горіх. Розігрійте суміш на середньому або низькому вогні, постійно помішуючи, до виникнення «пухирців». Додайте нарізані яблука, покрийте їх повністю в кленово-вершковій суміші. Готуйте до тих пір, поки яблука не стануть злегка м’якими. Вийміть і відкладіть в сторону. Додайте в ту ж сковорідку горіхи пекан і готуйте 3 хвилини. Зніміть з вогню.

5. Коли тости будуть готові до подання, зверху них викладіть яблука, теплі горіхи та полийте кленовою сумішшю зі сковороди.

 

Смачного та затишного ранку!

ОПУБЛІКУЙТЕ КОМЕНТАР