Прості деталі створюють настрій та атмосферу у домівці, погоджуєтесь? Красиві вази з квітами, скатертина, різні тарілки та столове приладдя, які знайшли на блошиному ринку десь в Італії.
Сервірування столу – це завжди захопливий та особливий процес. Ви ніби митець, який поєднує різні матеріали, текстури, кольори в одне полотно.
Авторка блогу про красу, декор та ремонт Хелен розповіла про свої секрети декорування столу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Скелети в шафі»: все про оформлення гардеробної кімнати
У Франції все обертається навколо мистецтва. Сервірування столу має назву art de la table. Також можна помітити цей вислів у французьких онлайн-крамницях, де навіть розділи з посудом і аксесуарами так називають.
Французи до кожної справи підходять з творчістю та насолоджуються процесом. Чи це сніданок на двох, чи обід в компанії друзів, чи вечеря з рідними людьми. Прикрасити стіл, щоб провести час в оточенні краси – це мистецтво.
І це не про ідеально випрасувану скатертину та блискучий кришталь. Це більше про атмосферу та природність. Це про насолоду від знайденого скарбу на блошиному ринку у вигляді елегантної старовинної тарілки, вази або ж столового приладдя. Це про зрізані квіти з власного саду й поставлені у різні вазочки. І навіть не про однаковий посуд для усіх гостей.
Французи вміють поєднувати різні предмети між собою, наприклад, сучасні тарілки з старовинними келихами з броканте.
СЕКРЕТИ ХЕЛЕН ДЛЯ ЦІКАВОГО ДЕКОРУВАННЯ СТОЛУ
- Я люблю ставити на стіл квіти. У теплу пору року можу використовувати квіти з поля чи власного саду. Також використовую свічки різних розмірів і свічники.
- Використовую неоднакові тарілки і серветки.
- Келихи не з простого скла, а щось цікавіше: з візерунком чи гранями.
- Дерев’яні дощечки для нарізок, різні соусниці, крихітні ложечки для них.
- Ножі для сиру чи масла з цікавими ручками.
Деталі мають значення, тому варто підбирати у свою колекцію щось неординарне. Це ж art de la table.
Якщо ви не знаєте, за що взятися і як прикрашати стіл, то перегляньте Pinterest, збережіть те, що вам до душі та постарайтеся відтворити у себе.
І найголовніше: навіть якщо ви їсте наодинці, кожного разу старайтеся робити це красиво. У вас з’явиться звичка, буде багато практики і згодом art de la table для вас буде природним явищем.
Якщо хочете більше зануритися у французьке мистецтво жити, то прочитайте книгу «Бонжур Щастя» Джеймі Кет Каллан.
Ось уривок з цієї книги:
«Наступного разу, коли захочете розігріти вечерю у мікрохвильовці та з’їсти її на самоті перед телевізором, згадайте Бабетту.
Так, у нас завжди багато справ і нам не часто випадає нагода зібрати за обіднім столом усю родину, але якщо влаштовувати подібні возз’єднання хоча б раз на тиждень, життя невдовзі зміниться на краще.
Навіть коли француженки розігрівають вечерю (так, час від часу вони роблять), то дістають її з пластикового контейнеру, викладають на красиву тарілку, додають салат і сідають за обідній стіл зі своєю сім’єю.
А ще вони розмовляють. Одна тема плавно переходить в іншу: там в наступну, так поступово відбувається об’єднання з родиною та друзями».
INSTAGRAM: @quietnliving
МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:
HOLIDAYS ARE COMING: як прикрасити домівку напередодні свят
Підбірка найестетичніших сніданків від авторки блогу про красу, декор та ремонт
Як обрати естетичний текстиль в холодну пору року для затишку в оселі?
Як створити домашній затишок: елементи декору для вашої оселі