Борщ із грушею та авокадо в вінегреті: пісні страви від Євгена Клопотенка

Піст – це особливий час для всіх вірян, який супроводжується добровільним утриманням від деякої їжі. Зокрема, йдеться про відмову від абсолютно всіх м’ясних і молочних продуктів. Але що ж приготувати, щоб було і корисно, і смачно, і оригінально?

Євген Клопотенко пропонує безліч рецептів пісних страв, які легко приготувати вдома. Ділимося з вами найбільш оригінальними.

ПІСНИЙ БОРЩ ІЗ В’ЯЛЕНОЮ ГРУШЕЮ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Вода – 2 л
  • Буряк – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Груша (в’ялена) – 2 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Соняшникова олія (для смаження) – 2 ст. л.
  • Сіль та перець за смаком

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Буряк помийте і запечіть в духовці протягом 90 хвилин, дайте охолонути, очистіть і натріть на великій тертці. Моркву потріть на тертці, цибулю дрібно поріжте. Розігрійте сковорідку з соняшниковою олією, спочатку обсмажте цибулю і моркву протягом 2-3 хвилин, потім тертий буряк і тушкуйте ще 2 хвилини. Потім додайте томатну пасту і цукор і тушкуйте ще 2 хвилини.
  2. Картоплю почистіть і поріжте кубиками невеликого розміру. У каструлю налийте воду, викладіть картоплю, лаврове листя і доведіть до кипіння. Потім зменшуйте вогонь і варіть ще 5 хвилин.
  3. Додайте тонко нашатковану капусту і варіть протягом 15 хвилин. Потім додайте овочеву засмажку і порізану тонкими слайсами грушу, варіть ще 5-7 хвилин, посоліть і поперчіть за смаком. Наприкінці приготування додайте подрібнений часник.

ВЕГЕТАРІАНСЬКИЙ ПАСТУШИЙ ПИРІГ

ІНГЕДІЄНТИ:

  • Сочевиця (червона або зелена) – 1 стакан
  • Томат – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л
  • Кмин – 0.5 ч. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Бульйон овочевий (або вода) – 100 мл
  • Картопля – 500 г
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Печериці – 200 г
  • Сіль та перець за смаком

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Печериці (200 г) помийте, почистіть від шкірки і наріжте тонкими слайсами.
  2. Очистіть одну цибулину і наріжте її дрібними кубиками.
  3. Велику моркву (1 шт.) очистіть і натріть на великій тертці.
  4. Томати (2 шт.) наріжте на невеликі частинки, а потім середніми кубиками.
  5. Очистіть часник (2 зубчики) і дрібно подрібніть його ножем.
  6. Розігрійте сковороду зі столовою ложкою рослинної олії. Обсмажте нарізану цибулю до прозорості.
  7. Додайте до цибулі терту моркву і обсмажуйте ще кілька хвилин.
  8. Додайте в сковороду слайси печериць, обсмажуйте кілька хвилин.
  9. Сочевицю (1 склянку) відваріть в підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упакуванні.
  10. Тим часом додайте в сковорідку до овочів томати, 1 ст. л. томатної пасти та 100 мл овочевого бульйону (або води). Тушкуйте 5-7 хвилин.
  11. Додайте в сковорідку подрібнений часник.
  12. Перекладіть в сковороду відварену сочевицю. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте 0,5 ч. л. кмину, перемішайте, тушкуйте 1 хвилину.
  13. Картоплю (500 г) очистіть і зваріть в підсоленій воді до готовності. Розімніть товкачем з додаванням оливкової олії (1 ст. л.).
  14. Викладіть готову начинку з овочів з сочевицею у форму для запікання і рівномірно розподіліть.
  15. Покрийте шаром картопляного пюре і відправте в духовку з температурою 180 градусів на 20 хвилин до виникнення рум’яної скоринки.

ВІНЕГРЕТ З АВОКАДО

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Буряк – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Ядра лісових горіхів (або будь-яких за смаком) – 100 г
  • Авокадо – 1 шт.
  • Соняшникова олія – 2-3 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 1-2 ст. л.
  • Гірчиця (французька у зернах) – 1 ч. л.
  • Сіль та перець за смаком

 

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Буряк і моркву вимийте ретельно щіточкою і обсушіть паперовим рушником. Оберніть фольгою та запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 1-1,5 години в залежності від розміру овочів. Морква готується швидше, тому її можна дістати раніше.
  2. Дайте буряку та моркві повністю охолонути і після цього почистіть овочі. Наріжте середнім кубиком.
  3. Авокадо розріжте навпіл, вийміть кісточку та ложкою виберіть м’якоть. Наріжте таким самим кубиком, як морква з буряком. Додайте до овочів 100 г лісових горіхів. Хоча можете взяти будь-які інші на ваш смак.
  4. Додайте 1-2 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ч. л. гірчиці, 2-3 ст. л. соняшникової олії. Додавайте сіль та перець до смаку.
Матеріали за темою
[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” offset=”” post_in=”12100, 11476, 10587″][eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” offset=”” post_in=”13219, 8666, 7872″]
Топ-3 публікації
[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” post_in=”17864, 17882, 17555″ offset=””]
Вибір редакції
[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” post_in=”14855, 12520, 15524″ offset=””]
ПОПУЛЯРНЕ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
-сайт-new (2)
USUAL_16111
molodo main
sidletskiy main
1647357888_15-gamerwall-pro-p-maidan-art-krasivie-oboi-21
-сайт-new (2)
19
 дроп Rooted in Nature (1)
HyperFocal: 0