У теплу пору нам часто хочеться, щоб їжа буле легкою, повітряною, а також стояти якнайменше біля плити. Але головне, щоб це було смачно. Коли скоро з’явиться таке розмаїття фруктів і ягід, просто неможливо втриматися від десертів.
Тому SPACE mag. спільно з луцькою фуд-блогеркою та інста-мамою Тетяною Троян підготували для вас смачні рецепти літніх десертів, які сподобаються навіть найвибагливішому гурману. До слова, Тетяна здобула нагороду кращого фуд-блогера 2019 року за версією «BlogerZone».
ЛІТНІЙ РУЛЕТ З ЯГОДАМИ, ШПИНАТОМ І ВЕРШКОВИМ КРЕМОМ
ДЛЯ БІСКВІТА:
✔️яйця – 4 шт
✔️цукор – 1 ск
✔️борошно – 1,5 склянки
✔️розпушувач – 0,5 ч. л
✔️шпинат – 200 г
ДЛЯ КРЕМУ:
✔️вершки 30% – 250 г
✔️маскарпоне – 250 г
✔️цукор – 2-3 ст. л
✔️малина (ягоди)
Шпинат подрібнюємо в пюре. Яйця збиваємо з цукром в пишну піну білого кольору. Додаємо борошно і розпушувач. Вимішуємо, додаємо шпинат.
Пергамент змащуємо олією і виливаємо тісто. За допомогою ложки рівномірно розтягуємо тісто за формою дека (прямокутник), товщиною 0,5 см. Випікаємо за температури 170 С, 20-25 хвилин.
Для крему збиваємо вершки з цукром, як тільки вони почнуть густіти, додаємо маскарпоне. І збиваємо, поки крем не загусне. Як тільки корж буде готовий, його потрібно гарячим обережно зрізати з пергаменту, залишити на ньому, відразу скрутити рулет і залишити охолонути. Коли корж охолоне, його потрібно розкрутити і змастити кремом, посипати ягодами. Залишити в холодильнику мінімум на 2 години.
СОЛОДКА ЛАЗАНЬЯ З АРОМАТНИМИ ЯГОДАМИ І НІЖНИМ СИРНИМ КРЕМОМ
Для приготування цієї страви, я обрала сир кисломолочний President 5 % жирності. Сир не кислий, має великі соковиті зерна, які найкраще підходять для соковитої лазаньї.
✔️сир кисломолочний President 5% – 350 г
✔️сметана President 20% – 3 ст.л
✔️яйця – 3 шт
✔️цукор – 4-5 ст.л
✔️ваніль
✔️лаваш – 1 уп.
✔️ягоди – 400-500 г
Творог змішуємо з яйцями, сметаною, цукром і ваніллю. Перебиваємо блендером до однорідності. Форму для випікання викладаємо шар лавашу, поливаємо кремом і посипаємо ягодами. Так формуємо лазанью, на скільки у вас вистачить продуктів (у мене було 5 шарів). Випікаємо за температури 170 С, 25-35 хвилин.
Друзі, а ще є для вас цікава новина, викладайте ваші кулінарні шедеври з хештегом #рецептпрезидента та беріть участь у розіграші кошика з продуктами від President @ilovecheese_ua та ваучер від кулінарної школи.
РЕЦЕПТ ПОЛУНИЧНОЇ ГАЛЕТИ
✔️масло вершкове – 150 г
✔️творог – 100 г
✔️борошно – 250 -300 г
✔️розпушувач – 1 ч. л
✔️цукор – 2 ст. л
✔️полуниця
Холодне вершкове масло змішуємо з цукром і борошном, перетираємо руками в крихту. 1/3 крихти залишаємо для посипки пирога.
В іншу частину крихти додаємо творог та іншу частину борошна. Вимішуємо тісто, яке не липня до рук (за потреби додаємо воду). Розкочуємо тісто в коло, посередині викладаємо начинку, закриваємо краї і посипаємо крихтою. Запікаємо за температури 170 С, 20-30 хвилин.