Полуниці – найочікуваніші ягоди сезону. Саме вони асоціюються у нас з початком безтурботного літа, домашніх ягід, овочів та фруктів з ринку та найсмачнішого десерту: перетерта полуниця зі сметаною та цукром. Мабуть, немає нічого смачнішого, погоджуєтесь? Сьогодні різноманітність страв з додаванням полуниці настільки зашкалює, що важко обрати щось легке та смачне водночас. Ми зібрали для вас рецепти страв з полуниці, які з легкістю можна приготувати вдома.
САЛАТ З ПОЛУНИЦЕЮ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Жменя шпинату
- Полуниця
- сир моцарела
- Трюфельна олія
- Сіль
- Сік лайма або лимона
ПРИГОТУВАННЯ
Листя шпинату (можна також взяти цикорій, руколу) помити і просушити. Додати полуницю і сир. Далі ніжна моцарела, також можна використовувати страчателлу або навіть рікоту. Посолити і заправити ароматною олією.
ПОЛУНИЧНИЙ СУП З РЕВЕНЕМ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 5 паростків ревеню
- 350-500 мл води
- 3 см кореню імбиру
- 250 г полуниці
- 8-12 фініків
- 1 лайм, цедра
ПРИГОТУВАННЯ
Ревінь очистити від грубих частин на ніжці, нарізати шматочками 2-3 см, додати в каструлю з 250 мл води, тертим імбиром і цедрою лайма. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 5-8 хвилин, поки ревінь не почне розчинятися. Змішати в чаші блендера з полуницею, фініками без кісточок і водою до потрібної консистенції. Збити. Подавати з йогуртом або кокосовими вершками, квітами бузини і улюбленими суперфудами.
ШОКОЛАДНИЙ АВОКАДО-МУС З ПОЛУНИЦЕЮ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 2 авокадо
- ⅓ стакана кокосових вершків
- 2-3 ст.л. рідкого меду або кленового сиропу
- 3 ст.л. какао
- Насіння ½ стручка ванілі або ванільна есенція
- Полуниця
ПРИГОТУВАННЯ
Змішати всі складові, окрім полуниці, у блендері і збити до однорідного стану. Розлити мус у стакани. Зберігати в холодильнику протягом доби. Подавати з полуницею.
ПОЛУНИЧНИЙ ДАЙКІРІ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 5 ягід полуниці
- 2 чайні ложки цукру
- 35 мл світлого рому
- 1 столова ложка полуничного лікеру
- 25 мл соку лайма
ПРИГОТУВАННЯ
Всі інгредієнти змішати і розім’яти з полуницею до стану пюре. Додати лід і збити. Розлити в келихи і подавати зі свіжою полуницею ззовні або полуничним сорбетом всередині.