Найочікуваніший ранковий ритуал – горнятко запашної свіжозвареної кави. Погоджуєтесь? Якщо ви такі ж кавомани, як і редакція Space mag., рекомендуємо не обмежувати себе у класичному американо чи капучино, а спробувати приготувати холодні кавові напої, які неабияк освіжать у літню спеку.
Ділимося п’ятьма оригінальними рецептами холодних кавових напоїв, які точно варто приготувати й спробувати.
ХОЛОДНА М'ЯТНО-ШОКОЛАДНА КАВА
Інгредієнти
- Свіжозварена натуральна кава – 300-350 мл
- Гіркий шоколад – 30-50 г
- М’ятний сироп або лікер – 2-4 ст. л.
- Морозиво – 100 г
ПРИГОТУВАННЯ
Зваріть кави, процідіть. Поки кава гаряча, розтопіть у ній шоколад. Суміш остудіть і додайте до неї половину порції морозива, м’ятний сироп і кілька кубиків льоду. Все збийте в блендері. М’ятний сироп можна замінити м’ятним шоколадом, але тоді післясмак напою буде менш яскравим. Налийте напій у келихи і присипте крижаною крихтою (її можна зробити, розбивши лід в блендері), кулькою викладіть зверху залишки морозива. Подавайте коктейль, прикрасивши келих листочком м’яти, тертим шоколадом і корицею.
КАВА З ХАЛВОЮ
Інгредієнти
- Свіжозварена міцна кава – 200-250 мл
- Арахісова халва – 100 г
- Вершки (10% жирності) – 100 мл
- Кленовий (або горіховий) сироп – 20 мл
ПРИГОТУВАННЯ
Зваріть каву та процідіть її. Додайте сироп і трохи охолодіть. У блендері збийте халву з вершками, додайте каву і ще раз ретельно збийте коктейль. Налийте у келихи і смакуйте із задоволенням.
ГАЗОВАНА КАВА
Інгредієнти
- Свіжозварена натуральна кава – 300-350 мл
- Газована вода – 100 мл
- Вишневий сік – 50 мл
- Кубики льоду – 100 г
Цей коктейль буде альтернативою енергетику, адже завдяки газованій воді кофеїн засвоюється набагато швидше.
ПРИГОТУВАННЯ
Зваріть кави, процідіть. У гарячу свіжозварену каву додайте вишневий сік і охолодіть суміш. Влийте газовану воду. Налийте напій у келихи і присипте крижаною крихтою. Порада: додайте скибочку лимона – вона збалансує смак напою.
ТРОПІЧНА КАВА (FREDDO INTENSO TIKI SPARKLE)
Інгредієнти
- Лід – 150 г (5 кубиків)
- Еспресо Barista Creations Freddo Intenso – 40 мл
- Сироп MONIN Tiki – 10 мл
- Класичний або імбирний лимонад – 90 мл
- Лайм – 1 скибка
- Базилік – 5 листочків
- Цедра лайма – за смаком
ПРИГОТУВАННЯ
Налийте в шейкер еспресо і додайте до нього 1 кубик льоду, після чого закрийте кришку і енергійно струсіть інгредієнти. Візьміть келих і помістіть в нього 4 кубики льоду. Додайте сироп і вичавіть сік 1 часточки лайма. Зверху покладіть свіжий базилік і налийте класичний або імбирний лимонад. Залийте інгредієнти холодною кавою. Прикрасьте напій скибочками свіжого імбиру, цедрою лайма і базиліком.
АПЕЛЬСИНОВО-ШАФРАНОВА КАВА (ORANGE SAFFRON ICE LEGGERO LATTE)
Інгредієнти
- Лід – 120 г (4 кубики)
- Шафрановий сироп – 10 мл
- Молоко 1,5% жирності – 120 мл
- Кава – 80 мл
- Цедра апельсина – за смаком
ПРИГОТУВАННЯ
Візьміть Coffee Mug, помістіть всередину 4 кубики льоду і налийте шафрановий сироп і молоко. Додайте до інгредієнтів трішки апельсинової цедри. Приготуйте каву і влийте її в напій. Присипте зверху ще однією невеликою порцією апельсинової цедри.