Рецепти вихідного дня: легкі та небанальні страви від фуд-блогерки з Луцька

У житті завжди має бути місце для простих задоволень, приємних деталей та… смачних рецептів від улюбленого глянцю. Щовихідних ми пропонуємо вам нові і нові рецепти для експериментів та розвитку своїх кулінарних здібностей. Цього разу SPACE спільно з луцькою фуд-блогеркою та інста-мамою Тетяною Троян підготували для вас смачні рецепти небанальних страв для довершеного вікенду. До слова, Тетяна здобула нагороду кращого фуд-блогерам 2019 року за версією «BlogerZone».

САЛАТ ЗІ СВІЖОЮ, АРОМАТНОЮ СЕЛЕРОЮ І КОПЧЕНОЮ КУРКОЮ

✔стебло селери – 1 шт.

✔копчена куряча грудка – 1 шт.

✔сир твердий – 50 г

✔яйця – 2 шт.

✔діжонська гірчиця – 1 ч. л.

✔грецький йогурт – 3-4 ст. л.

✔спеції, сіль

Яйця відварюємо. Кубиками нарізаємо курочку, селеру, яйця і сир натираємо на терці.

Для заправки змішуємо йогурт, діжонську гірчицю і додаємо сіль, перець.

САЛАТ З ІНЖИРОМ І ХАМОНОМ

✔мікс салату – 50 г

✔інжир свіжий – 1 шт.

✔помідор чері – 4 шт.

✔фета – 30 г

✔хамон – 20 г

✔олія – 2 ст. л.

✔соус бальзамік – 1 ч. л.

✔сіль, перець

Звичайно, цей салат можна зробити без хамону, але він буде не менш смачний.

Інжир нарізаємо кільцями, фету кубиками, чері навпіл, хамон ламаємо на невеликі шматки. Все змішуємо, заправляємо бальзамічним соусом і олією.

КОКТЕЙЛЬ ІЗ КРЕВЕТОК З МАНГО ТА АВОКАДО

✔креветки – 100 г

✔помідор – 0,5 шт.

✔манго – 80 г

✔авокадо – 0,5 шт.

ДЛЯ МАЙОНЕЗУ:

✔олія – 150 г

✔жовток – 1 шт.

✔гірчиця – 1 ч. л.

✔ лимон – 0,5 шт.

✔дрібка солі, перцю, цукру.

ДЛЯ СОУСУ:

✔діжонська гірчиця – 1 ст. л.

✔лимон – 1/3

✔цукор – 1 ч. л.

✔сіль

✔олія – 100 г

ДЛЯ СОУСУ:

Розітріть гірчицю з соком лимона, цукровою пудрою та дрібкою солі. Збийте міксером, поступово вливаючи охолоджену суміш олій.

ДЛЯ МАЙОНЕЗУ:

Жовток розітріть з гірчицею, соком лимона, винним оцтом, дрібкою цукру і солі. Збийте суміш міксером, поступово вливаючи олію.

ФОРМУЄМО САЛАТ:

Наріжте відварені та очищені креветки невеликими кубиками, додайте подрібнену кінзу. Помідор обшпарте, зніміть шкірку, вийміть насіння та наріжте дрібними кубиками. Додайте до креветок, заправте майонезом і викладіть на дно келиха. Манго наріжте кубиками та викладіть на креветки. Авокадо наріжте кубиками, заправте соусом вінегрет, добре перемішайте та викладіть верхнім шаром.

Матеріали за темою
[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”4″ column_number=”4″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” offset=”” post_in=”18636, 15939, 14991, 8441″][eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”4″ column_number=”4″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” offset=”” post_in=”5188, 18933, 14045, 10131″]
Топ-3 публікації
[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” post_in=”17864, 17230, 18742″ offset=””]
Вибір редакції
[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” post_in=”14855, 12520, 15524″ offset=””]
ПОПУЛЯРНЕ
СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
gattorre-jef-claesп
Alique-201811111111111
IMG_65111
ad4f49d96a6e111111111111
ann haustova
cy9n591глв1111111
T95_TAYLOR_K201320-006_MAIN-MODELS_01-RGBо
завантаженнят
1_
32 (1)