Безперечно, складно переоцінити важливість вітамінів для нашого організму. Однак є і такі вітаміни, які ідеально підходять саме для жіночого організму. Одним із них є вітамін Е, якого часто називають «жіночим». Чому він такий важливий для здоров’я жінки та як підтримувати його достатню кількість в організмі – дізнавайтеся у матеріалі.
ПОТУЖНИЙ АНТИОКСИДАНТ
Вітамін Е є жиророзчинним вітаміном, який діє як антиоксидант. Це відбувається природним шляхом у восьми різних формах, де альфа-токоферол є найбільш поширеною і найбільш активною формою. Вітамін Е необхідний для низки функцій організму і зазвичай доступний в раціоні.
Крім того, вітамін Е стимулює синтез білків, що сприяє утворенню нових клітин. Саме тому його часто називають вітаміном молодості, адже його дія виражається швидкою регенерацією тканин. Вітамін корисний для очищення шкіри. Наприклад, у лікуванні акне можуть залишатися рубці, а здорова регенерація клітин дозволяє швидко позбутися від темних плям.
ЖІНОЧИЙ ВІТАМІН
Вітамін Е також зміцнює імунну систему, захищає клітини від вірусів і бактерій. Для жінок токоферол дуже важливий, оскільки він бере участь у роботі систем внутрішньої секреції (яєчників, щитовидної залози, гіпофіза, надниркових залоз) і стимулює вироблення гормонів.
Крім цього вітамін Е допомагає жінкам із такими проблемами:
- полегшує передменструальний синдром;
- є гарною профілактикою захворювань молочних залоз;
- нормалізує гормональний фон;
- синтезує гормони;
- життєво необхідні для майбутнього малюка під час вагітності;
- компенсує нестачу естрогену в період менопаузи;
- покращує стан шкіри, забезпечує її пом’якшення, зволоження, регенерацію;
- запобігає випаданню волосся.
У ЯКИХ ПРОДУКТАХ МІСТИТЬСЯ ВІТАМІН Е?
Якщо ви дотримуєтеся принципів здорового харчування і у вашому раціоні є і м’ясні продукти, риба і корисні рослинні олії, вживати добавки вітаміну Е не обов’язково, оскільки багато харчових продуктів вже містять цю речовину. Також вітамін Е в особливо великих кількостях міститься у вершковому маслі, яйцях, горіхах і неочищених злакових культурах.
Добова доза вітаміну Е для жінок в середньому становить 8 мг, а для вагітних норма зростає до 15 мг. Проте краще здати аналізи, щоб визначити скільки вітаміну потрібно саме вам і чи варто приймати добавки.
МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:
Харчування та імунітет: що потрібно їсти, аби зміцнити імунітет
Родом із дитинства: харчові звички, яких потрібно позбутися
Як сезонні ягоди впливають на загальний стан здоров’я та шкіру?
Відвідувати ресторан та харчуватися здоровою їжею: чи можливо це?