Освітня онлайн-платформа MODEISME запрошує на курс «Історія моди»

19 червня українська освітня платформа Modeisme розпочинає унікальний курс «Історія моди»

Його лекторами стануть:

  • Олексій Краєвський – експерт у світі моди й краси, уже знайомий студентам платформи за курсом «50 головних імен у моді».
  • Галина Кокоріна – відома мистецтвознавиця й історикиня моди.

Курс присвячений вивченню моди як історико-культурного феномену. Адже саме поняття «мода» є набагато глибшим, ніж історія костюма, хоча нерідко вони розглядаються як єдине ціле.

Олексій і Галина розкажуть про те, що знають найкраще, – про поворотні моменти в історії моди: від появи New Look до смерті Александра Макквіна, про зародження Haute couture і про те, чому в наші дні всі носять кросівки. Лектори говоритимуть про моду як відображення часу, майстерно вписуючи її в культурний й історичний контекст, прокладаючи шлях до сучасності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: MODEISME анонсував набір на вебінар Романа Тимофєєва «Як українці підкорювали світ»

Формат бінарної лекції обраний невипадково. Діалог-дискусія між двома різними, але водночас досвідченими фахівцями й практиками допоможе ще детальніше розглянути еволюцію моди з кінця ХІХ – початку ХХ століття й до 2000-х.

Автори курсу розберуть і нададуть глибокий аналіз того, як мода відображалася в мистецтві й публічних дискусіях того часу, а також як одяг став знаком нової моралі, етикету і стандартів краси.

Курс із 7 лекцій від освітнього проєкту MODEISME познайомить своїх слухачів з усіма основними гравцями модної індустрії, допоможе зрозуміти звʼязок між подіями в розвитку суспільства й модою.

Цей курс лекцій буде представлений студентам у форматі, який дасть можливість ефективно засвоїти навчальний матеріал й отримувати розгорнутий зворотний звʼязок від лекторів, чого часто не вистачає багатьом онлайн-проєктам.

 

«Мода – це не тільки правильне поєднання одягу й аксесуарів, а й історія про цінності, звичаї й економіку свого часу. В історії моди відображаються політичні події й наукові винаходи. На неї впливають релігія, живопис і танець. А ще одяг – дзеркало культури: важко уявити 60-ті роки без мініспідниць.

 Ми проробили багато роботи перед тим, як представити цей великий курс. У ньому висвітлюється як історія моди, так і детально представлена аналітика основних модних подій кожної декади кінця ХІХ – початку ХХ століття і по 2000-х.

 Наші лектори – великі знавці й дослідники моди Олексій Краєвський і Галина Кокоріна. У форматі діалогу лектори розкажуть про поворотні події в історії моди й пояснять, як вони вплинули на те, що ми бачимо в індустрії сьогодні», – розповідає персональна стилістка, співзасновниця освітнього онлайн-проєкту MODEISME Маргарита Мурадова.

 

 

 

Посилання на вебінар ТУТ.

Інформація про лекторів:

 

Олексій Краєвський

Експерт у світі моди й парфумерії, дослідник історичних коштовностей, лектор. Менеджер концерну LVMH в Україні.Автор статей і тез, що присвячені державним й особистим коштовностям європейських монархів. Художник-технолог за освітою, Олексій понад 20 років працює з парфумерними й косметичними брендами. З 1999 по 2009: Gucci, Rochas, L’Oreal, Cofinluxe, Pupa. З 2009 до 2021: Givenchy, Fendi, Guerlain.

 

Галина Кокоріна

Мистецтвознавиця, викладачка історії моди й колекціонерка. Галузь її наукових інтересів повʼязана з теорією й практикою відтворення історичного костюма, українського костюма й історією української моди ХХ століття. Працювала в Будинку моделей «Хрещатик», Київському національному університеті театру, кіно та телебачення імені І. Карпенка-Карого. Нині – доцентка Київського національного університету технологій та дизайну. Кураторка численних виставок історичного й сучасного костюмів, авторка монографії і статей з історії моди.

Instagram: @modeis.me

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

PODYH: історія бренду

HVÓYA: історія бренду в’язаних балеток та правильних цінностей

«Інтегруємо код нації у повсякденний одяг»: історія молодого бренду BUGERI

GUNIA: історія бренду

ПОПУЛЯРНЕ
СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
mothersdaywarsons
F6A6GSna4AAqSlH11111111
DR-002-VS
morning post 1
IMG_7303
img_3595_optimized
111111111e477a7d06810e5e
завантаження.jpg11111111111
_MG_9191 (3)j
Fashionista_17 (1)