Блекаут-рецепти: три десерти, які можна приготувати без випічки

У нових реаліях українці щоденно зіштовхуються з різноманітними випробуваннями. Це стосується навіть елементарного приготування їжі, адже в умовах блекауту у багатьох з цим виникли проблеми. Саме тому, напередодні вихідних, редакція Space mag. створила добірку рецептів десертів, які легко приготувати без електроенергії, аби потішити себе і близьких смаколиками.

 

ПАНА КОТА

Інгредієнти:

 

  • 500 мл вершків 33%;
  • 250 мл молока 3,2%;
  • 125 г цукру;
  • 15 г желатину в порошку;
  • 90 мл холодної води.

 

Для ягідного прошарку:

 

  • 250 г ягід за смаком;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 20 мл холодної води;
  • 3 г желатину в порошку;

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

 

  1. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо розбухати.

 

  1. Вершки, молоко та цукор закладаємо в каструлю чи сотейник та підігріваємо масу на повільному вогні, але не доводимо до кипіння, аби желатин застигнув. Якщо температура рідини буде вищою за 90 С°, то желатин втратить свої властивості і маса не набуде необхідної консистенції.

 

  1. Додаємо розбухлий желатин і обережно розмішуємо до повного розчинення. Сильно колотити масу не потрібно, щоб в готовому десерті не було бульбашок.

 

  1. Розливаємо масу у форми і ставимо до холодильника (або на балкон) застигати. Час застигання залежить від розмірів форми.

 

  1. Готову вершкову пана коту можна доповнити ягідним сиропом або приготувати желейний прошарок з ягідного соку. Для цього знову заливаємо желатин холодною водою і залишаємо розбухати.

 

  1. Беремо 250 г свіжих чи заморожених ягід, додаємо 1 ч. л. цукру і тримаємо на повільному вогні, поки вони пустять сік. Протираємо через сито.

 

  1. До ягідного соку додаємо желатин і добре перемішуємо до повного розчинення. На застиглу пана коту виливаємо ягідну масу і ще раз ставимо до холодильника застигати.

 

ЧИЗКЕЙК З ГРЕЙПФРУТОМ ЗА РЕЦЕПТОМ ЄВГЕНА КЛОПОТЕНКА

Інгредієнти:

  • 500 г кисломолочного сиру 9%;
  • 200 мл натурального несолодкого йогурту;
  • 150 г цукру;
  • 10 г гранульованого желатину;
  • 50 мл води;
  • 250 г вівсяного печива;
  • 100 г вершкового масла 82,5%.

 

Для прикрашання:

  • 1 грейпфрут;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 20 г вершкового масла 82,5%;
  • ½ лимона (сік);
  • 20-30 г чорного шоколаду.

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Залийте 10 г желатину водою (приблизно 50 г) і відставте на 10 хвилин. За цей час желатин розбухне. Після цього розчиніть його на паровій бані, постійно помішуючи віничком або ложкою. Потім відставте миску в сторону. Якщо желатин почне застигати, поверніть миску на парову баню.

 

  1. Подрібніть 250 г вівсяного печива в крихту. Можна використовувати блендер або скористатися качалкою. Для цього на пергаментний папір викладіть печиво, зверху накрийте таким же шматком та розкачуйте печиво качалкою.

 

  1. Розтопіть 100 г вершкового масла 82,5% та змішайте в мисці з крихтою печива, добре перемішайте суміш до однорідного стану.

 

  1. Викладіть пластичну масу в розбірну форму діаметром 20 см. Добре утрамбуйте склянкою та поставте в холодильник для застигання щонайменше на 30 хвилин.

 

  1. Тим часом перетріть через сито 500 г кисломолочного сиру 9% чи перебийте занурювальним блендером. Додайте 200 мл несолодкого йогурту та 150 г цукру.

 

  1. Добре перемішайте сир з цукром до однорідності блендером або ложкою.

 

  1. Перекладіть в сирну масу розпущений желатин і перемішайте.

 

  1. Викладіть отриману масу на основу з вівсяного печива і знову поставте форму в холодильник для застигання щонайменше на 2 години.

 

  1. Грейпфрут добре помийте та наріжте кружальцями. Його ми будемо використовувати як прикрасу для чизкейка. Якщо вам не дуже подобається невеличка гіркота цього цитруса, використайте апельсин.

 

  1. Розтопіть на сковорідці 20 г вершкового масла 82,5%. Коли масло трохи розтопиться, вичавте туди сік половини лимона.  Додайте в сковорідку 2 ст. л. цукру. Зменште вогонь і дочекайтеся, поки цукор розтане.

 

  1. Викладіть на сковорідку кружечки грейпфрута і тушкуйте 5-7 хвилин, поки фрукт не карамелізується. Періодично перевертайте з боку на бік часточки щипчиками або виделкою. Потім викладіть на тарілку, щоб вони повністю остигли.

 

  1. Після охолодження викладіть карамелізовані кружечки грейпфрута на чизкейк і за бажанням посипте чорним шоколадом, нарізаним на смужки.

 

 

ТИРАМІСУ

Інгредієнти:

200 г або 22-24 шт. печива савоярді;

500 мл вершків 33%;

400 г сирної маси;

100 г цукру;

1 лайм;

2 ст. ложки какао;

200 мл міцної кави;

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Вершки для десерту мають бути охолодженими, для кращого збивання. Збивайте їх міксером чи вінчиком до пишної піни разом з цукром, щоб вона не опускалася, а тримала форму. Додайте цукор за смаком.

 

  1. Цедру лайма натріть на дрібній тертці й додайте до вершків, акуратно перемішайте.

 

  1. Сирну масу перетріть через сито, щоб вона була однорідною і ніжною. Потім акуратно змішайте її з вершками та цедрою лайма.

 

  1. Заваріть кави та додайте цукру за власними вподобаннями. Однак краще додати достатньо цукру, щоб напій був насиченим. Також, якщо дерест не будуть їсти діти, можна додати алкоголь 2-3 ст.ложки (лікер, коньяк, віски).

 

  1. Печиво Савоярді вмочіть в охолоджену каву і викладіть у форм для нашого десерту. За допомогою шпателя покрийте його ніжним сирним кремом і знову викладіть шар печива, змоченого у каві. Наостанок додайте крем, посипаний какао.

 

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ: 

4 оригінальні гарячі напої за рецептами Дарії Цвєк

5 рецептів сніданків вихідного дня від луцького фуд-блогера

Як приготувати легендарний сливовий пиріг від The New York Times

Трубочки з кремом, яблучний пиріг та шоколадне печиво: рецепти десертів з дитинства від луцької фуд-блогерки

ПОПУЛЯРНЕ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
-сайт-new (2)
USUAL_16111
molodo main
sidletskiy main
1647357888_15-gamerwall-pro-p-maidan-art-krasivie-oboi-21
-сайт-new (2)
19
 дроп Rooted in Nature (1)
HyperFocal: 0