Трубочки з кремом, яблучний пиріг та шоколадне печиво: рецепти десертів з дитинства від луцької фуд-блогерки

Попереду вихідні, а ви не знаєте, якими смаколиками потішити рідних та друзів? Луцька фуд-блогерка Тетяна Троян на своїй сторінці в Instagram ділиться рецептами різноманітних страв, зокрема й десертів, які добре знайомі нам із дитинства.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Картопляний гратен, паста з мітболами та запіканка з лососем: корисні рецепти від луцької фуд-блогерки

Картопляний гратен, паста з мітболами та запіканка з лососем: корисні рецепти від луцької фуд-блогерки

ТРУБОЧКА З КРЕМОМ

ІНГРЕДІЄНТИ

  • тісто листкове бездріжджове – 500 г
  • білок – 3 шт.
  • цукор – 100 г
  • вода – 50 г
  • сіль
  • цукрова пудра

ПРИГОТУВАННЯ

Листове тісто нарізаємо на смужки, тоненько розкочуємо тісто та формуємо трубочки за допомогою спеціальних конусних форм (такі ви можете зробити з фольги).

Змащуємо трубочки жовтком і відправляємо в духовку на 200°C приблизно на 10-15 хв.

Для крему потрібно зварити карамель. Цукор із водою доводимо до кипіння і варимо, поки карамель не почне змінювати колір і згущуватися (це приблизно 120°C).

Поки карамель вариться, збиваємо білки з дрібкою солі до твердих піків. Не перестаючи збивати, наливаємо повільно киплячу карамель. Крем відразу стає блискучим та набуває красивої текстури. Начиняємо трубочки, посипаємо їх цукровою пудрою і насолоджуємося смаком дитинства.

ШОКОЛАДНЕ ПЕЧИВО З РІДКОЮ НАЧИНКОЮ

ІНГРЕДІЄНТИ

  • вершкове масло – 100 г
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 100 г
  • какао – 40 г
  • борошно – 140 г
  • розпушувач
  • шоколадна паста

ПРИГОТУВАННЯ

М’яке вершкове масло збиваємо з цукром в пишну масу, додаємо яйце і продовжуємо збивати до однорідності.

Додаємо сухі інгредієнти та вимішуємо м’яке, еластичне тісто, яке не липне до рук.

З тіста формуємо кульки, розминаємо руками, щоб утворилась кишенька. Викладаємо туди начинку. У мене це шоколадно-горіхова паста. Ви ж можете покласти шматочок шоколаду або зробити без начинки.

Випікаємо печиво за температури 160°C 15-20 хвилин.

ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ

ІНГРЕДІЄНТИ

Для тіста:

  • масло вершкове – 50 г
  • сметана – 1 ст.л
  • борошно – 80 г
  • розпушувач
  • сіль

Для начинки:

  • яблука
  • сметана – 100 г
  • цукор – 70 г
  • борошно – 1 ст.л
  • яйце – 1 шт
  • ваніль
  • мигдальні пластівці

ПРИГОТУВАННЯ

Готуємо тісто: розтоплюємо вершкове масло, додаємо сметану, борошно, розпушувач і сіль. Вимішуємо м’яке тісто і залишаємо його в холодильнику на 10-15 хв.

Для начинки змішуємо сметану, яйце, цукор, ложку борошна і ваніль.

У форму для випічки викладаємо тісто на дно і по боках. Поверх викладаємо тонко порізані яблучка, виливаємо крем і посипаємо мигдальними пластівцями.

Випікаємо в духовці за температури 170°C 25-30 хвилин.

INSTAGRAM: @tetyana_troyan

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

3 рецепти найсмачніших осінніх рулетів від луцької фуд-блогерки

Сирна запіканка з інжиром та бананові вафлі: рецепти легких десертів від луцької фуд-блогерки

Шпинатний рулет, солодка лазанья та полунична гелета: рецепти літніх десертів від фуд-блогерки

Рецепти вихідного дня: легкі та небанальні страви від фуд-блогерки з Луцька

Зігрій мене: рецепти глінтвейну з ромом, кавою і лавандою

Кокосові, вівсяні та лляні: 5 рецептів млинців на Масляну

ОПУБЛІКУЙТЕ КОМЕНТАР