Чому жінкам потрібно їсти сало?

Дебати щодо користі чи шкоди найпопулярнішого українського продукту точаться поколіннями. Хтось каже суперфуд, а хтось – те, що вас вбиває. Розбираємось, чому все-таки потрібно їсти сало.

«Сало – це суміш жирів. У ньому є насичені жири, а також моно- та поліненасичені жирні кислоти – такі, як в рослинних оліях. З одного боку, у салі досить багато таких некорисних насичених жирів. У 100 грамах – майже 40 грамів, а це подвійна денна норма для нашого організму. За день нам радять їсти не більше, ніж 20-30 грамів насичених жирів. Насичені жири – це ті самі висококалорійні жири, надлишок яких пов‘язують із ризиком атеросклерозу. 100 грамів сала має близько 900 калорій. Це майже половина денної норми калорій для людини, що помірно рухається. В салі також немає білків і клітковини, мінералів та низки необхідних нам нутрієнтів. Тобто багато їсти сала не варто. Але трошки – кілька скибок – можна і корисно»,зазначає Уляна Супрун.

ЧОМУ САЛО КОРИСНЕ?

  1. У ньому є незамінні омега-3 поліненасичені жирні кислоти, потрібні для утворення оболонок довкола нейронів і протидії запальним процесам. У раціоні людей, що рідко споживають жирну рибу та дороге авокадо, таких жирних кислот бракує.
  2. У салі є корисна речовина холін, що відіграє важливу роль в обміні жирів.
  3. За вмістом о ненасичених жирних кислот сало подібне до ріпакової олії та риб‘ячого жиру. Дослідження довели, що від раціону та випасу свині вміст омега-3 жирних кислот може зростати.
  4. У салі є вітаміни D та Е, хоча їх вміст значно менший, ніж денна потреба організму.

Найкраще вживати в солоному або ж маринованому вигляді, оскільки інші варіанти приготування, такі як копчення, смаження, не принесуть користі для вашого здоров’я

СКІЛЬКИ МОЖНА ЇСТИ САЛА?

Сало їсти можна, але не кілограмами. А щоб сало було максимально корисним для вашого організму, пам’ятайте про такі правила:

  1. Не вживайте сало у великих кількостях. Надлишок жирів може викликати дискомфорт у шлунку або кишківнику.
  2. Стежте за своїм раціоном. Якщо ви раптом з‘їли багато сала, то в цей день не варто їсти масло, інші тваринні жири, м’ясо, а також солодощі.
  3. Поєднуйте сало з картоплею, кукурудзяною кашею, хлібом, та гострими компонентами – червоним перцем, гірчицею. Також якщо їсте сало, доповніть його морквою, помідорами або борщем.

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

5 простих та смачних рецептів із гарбуза

4 оригінальні рецепти з лисичками від луцького фуд-блогера

5 рецептів сніданків вихідного дня від луцького фуд-блогера

5 оригінальних рецептів з чорницею

ПОПУЛЯРНЕ
СХОЖІ ПУБЛІКАЦІЇ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
DiaDia_DenimDrop_Campaign11
 кулонів Moments (1)
EmptyName 70
bzqOfaWH7lafLruLlgg6o8zi11111111111
Merezhyvni red5
_MG_1976
_MG_9191 (3)j
How to sleep (6)1111111111
chernobyl-by-craig-mazinv
LE CHARMIE