Мигдалеве щастя: чим корисне мигдалеве молоко

До напоїв чи випічки – з чим його тільки не смакують! Мигдалеве молоко – напій з меленого мигдалю, його часто застосовують замість коров’ячого молока. На відміну від тваринного молока, мигдалеве молоко не містить лактози і холестерину. Оскільки воно не містить продуктів тваринного походження, підходить для веганів і вегетаріанців, які утримуються від молочних продуктів. Мигдалеве молоко можна приготувати в домашніх умовах, поєднавши мелений мигдаль з водою в блендері. Як його приготувати, чим воно таке корисне і кому його не можна вживати? Розповідаємо у матеріалі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Сила мигдалю: як працює мигдалевий пілінг

Сила мигдалю: як працює мигдалевий пілінг

У ЧОМУ КОРИСТЬ МИГДАЛЕВОГО МОЛОКА?

У горіхах багато корисних речовин, які зберігаються навіть після приготування напою. Мигдалеве молоко містить вітаміни А, Е, С, D, B. А також залізо, кальцій, магній, фосфор, натрій, жирні омега-кислоти та клітковина.

За складом мигдалеве молоко схоже з грудним, тому може навіть і заміняти його. Для гармонійного росту та розвитку особливо важливо отримувати залізо, вітамін С і D, яких багато в напоях. Тому воно корисне і для жінок, адже продукт дає омолоджувальний ефект.

Чим ще корисне мигдалеве молоко?

  • Прискорює обмін речовин;
  • покращує зір завдяки вітаміну А;
  • нормалізує травлення завдяки клітковині;
  • стабілізує роботу нирок;
  • покращує роботу серця;
  • покращує стан і колір шкіри;
  • сповільнює процеси старіння;
  • зміцнює кістки;
  • нормалізує тиск.

Для жіночого організму мигдалеве молоко дуже корисне, оскільки воно захищає шкіру від ультрафіолету, а ще відновлює, розгладжує дрібні зморшки, дарує тонус обличчю. Молоко також гарно впливає на нігті та зуби.

КОМУ НЕ МОЖНА ВЖИВАТИ МИГДАЛЕВЕ МОЛОКО?

Користь для здоров’я у мигдального молока велика, проте існують і протипокази. Категорично забороняється вживати напій тим людям, які страждають від алергії на горіхи. Також варто уникати цього продукту тим, хто має проблеми зі щитоподібною залозою.

ЯК ЗАСТОСОВУЮТЬ МОЛОКО У КУЛІНАРІЇ?

Навіть коли людина має неймовірне здоров’я, вживати цього молока багато теж не рекомендують. Продукт у великих кількостях може викликати побічні ефекти, зокрема нудоту, біль голови, діарею і запаморочення.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Готуй швидко та смачно: три рецепти від тренера Антона Яловика та гіпермаркету «Там Там Сімейні традиції»

Готуй швидко та смачно: три рецепти від тренера Антона Яловика та гіпермаркету «Там Там Сімейні традиції»

Корисні властивості мигдального молока роблять його популярним продуктом. Тому, крім безпосереднього вживання напою, продукт застосовують у кулінарії. До того, спортсмени часто використовують його молоко для розведення протеїнових добавок.

Найпоширеніший спосіб застосування – це напій. Мигдалевим молоком замінюють коров’яче та вершки. Продукт додають у коктейлі, каву, чай та смузі. Мигдальним молоком заливають сухі сніданки на кшталт пластівців, граноли або мюслі. А ще його додають у випічку, соуси, супи.

ЯК ПРИГОТУВАТИ МИГДАЛЕВЕ МОЛОКО У ДОМАШНІХ УМОВАХ?

Для приготування вам потрібно:

  • мигдаль – 100 грам
  • холодна вода – 3 склянки

Замочуємо 100 г мигдалю в склянці холодної води на ніч. Вранці воду зливаємо й заливаємо знову склянками очищеної води. Перебиваємо в блендері на максимальних обертах. Потім проціджуємо через марлю. І молоко готове!

Хтось любить ніжніший смак, тоді на 100 г горіхів можна брати 1 л води. До речі, на 2-3-й день у холодильнику воно стає ще ароматнішим. Можна змішувати з ваніллю, натуральним цукром або алкоголем. І ще важливий нюанс: якщо додати кілька кісточок гіркого мигдалю, то аромат буде ще сильнішим і насиченішим.

РЕЦЕПТ ВІД АНДРІЯ ВЕЛИЧКА (один із небагатьох кухарів в Україні, хто отримав кулінарну освіту в Інституті Поля Бокюза, творця «нової французької кухні»).

 

 

 

 

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ:

Фуд-тренд: як виростити мікрозелень в домашніх умовах?

Тваринне чи рослинне: з яким молоком краще пити каву

Як продовжити молодість завдяки раціону: розповідає нутриціологиня Наталія Тарапата

Родом із дитинства: харчові звички, яких потрібно позбутися

Відвідувати ресторан та харчуватися здоровою їжею: чи можливо це?

Дитяче харчування: чому не можна змушувати дитину доїдати?

Їсти і не товстіти: все про інтуїтивне харчування від нутриціологині

ОПУБЛІКУЙТЕ КОМЕНТАР