страви з полуниці

Полуничний суп з ревенем та шоколадний авокадо-мус: які страви приготувати з полуниці

Полуниці – найочікуваніші ягоди сезону. Саме вони асоціюються у нас з початком безтурботного літа, домашніх ягід, овочів та фруктів з ринку та найсмачнішого десерту: перетерта полуниця зі сметаною та цукром. Мабуть, немає нічого смачнішого, погоджуєтесь? Сьогодні різноманітність страв з  додаванням полуниці настільки зашкалює, що важко обрати щось легке та смачне водночас. Ми зібрали для вас рецепти страв з полуниці, які з легкістю можна приготувати вдома.

САЛАТ З ПОЛУНИЦЕЮ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Жменя шпинату
  • Полуниця
  • сир моцарела
  • Трюфельна олія
  • Сіль
  • Сік лайма або лимона

ПРИГОТУВАННЯ
Листя шпинату (можна також взяти цикорій, руколу) помити і просушити. Додати полуницю і сир. Далі ніжна моцарела, також можна використовувати страчателлу або навіть рікоту. Посолити і заправити ароматною олією.

салат з полуниці

ПОЛУНИЧНИЙ СУП З РЕВЕНЕМ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 5 паростків ревеню
  • 350-500 мл води
  • 3 см кореню імбиру
  • 250 г полуниці
  • 8-12 фініків
  • 1 лайм, цедра

ПРИГОТУВАННЯ
Ревінь очистити від грубих частин на ніжці, нарізати шматочками 2-3 см, додати в каструлю з 250 мл води, тертим імбиром і цедрою лайма. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 5-8 хвилин, поки ревінь не почне розчинятися. Змішати в чаші блендера з полуницею, фініками без кісточок і водою до потрібної консистенції. Збити. Подавати з йогуртом або кокосовими вершками, квітами бузини і улюбленими суперфудами.

полуниця

ШОКОЛАДНИЙ АВОКАДО-МУС З ПОЛУНИЦЕЮ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 2 авокадо
  • ⅓ стакана кокосових вершків
  • 2-3 ст.л. рідкого меду або кленового сиропу
  • 3 ст.л. какао
  • Насіння ½ стручка ванілі або ванільна есенція
  • Полуниця

ПРИГОТУВАННЯ
Змішати всі складові, окрім полуниці, у блендері і збити до однорідного стану. Розлити мус у стакани. Зберігати в холодильнику протягом доби. Подавати з полуницею.

шоколадний мус

ПОЛУНИЧНИЙ ДАЙКІРІ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 5 ягід полуниці
  • 2 чайні ложки цукру
  • 35 мл світлого рому
  • 1 столова ложка полуничного лікеру
  • 25 мл соку лайма

ПРИГОТУВАННЯ
Всі інгредієнти змішати і розім’яти з полуницею до стану пюре. Додати лід і збити. Розлити в келихи і подавати зі свіжою полуницею ззовні або полуничним сорбетом всередині.

сік
Матеріали за темою
Топ-3 публікації
Вибір редакції
ОПУБЛІКУЙТЕ КОМЕНТАР