Сезон кавунів та дині: найсмачніші рецепти

У серпні аромат кавуна витає майже усюди, а бажання хрумтіти червоно-рожевими шматочками не покидає нас ні на хвилинку. До слова, кавун в основному складається з води і має невисоку калорійність. У кавуні не містяться жири, тому він є дієтичним, часто його застосовують для того, щоб зробити розвантажувальний день. Тому наша редакція підшукала для вас найсмачніші рецепти, які так легко втілити на цих вихідних, аби посмакувати не просто кавуном, а оригінальними поєднаннями.

ЦИТРУСОВИЙ СОРБЕТ З ДИНЕЮ

ІНГРЕДІЄНТИ НА 5 ПОРЦІЙ:

Диня – 900 г

Апельсин – 1 шт.

Лимон – 1/2 плода

Мед – 50 г

М’ята – 10 гр

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Диню очистіть від насіння і шкірки. Відкладіть 150 м, решту перекладіть в глибоку миску.

Апельсин розрізати навпіл, за допомогою ложки акуратно дістаньте м’якоть, так, щоб не пошкодити шкірку.

М’якоть апельсина і мед додайте до дині в глибоку миску, вичавіть сік лимона, пробийте блендером до однорідного стану. 150 гр дині наріжте дрібними кубиками, додайте до фруктової масі. Отриману масу перелийте в ємність і приберіть в морозилку на 8 годин.

Протягом перших трьох годин кожні півгодини суміш перемішуйте виделкою або вінчиком. Потім залиште ще на 5 годин. Сорбет подавайте в половинці апельсина, прикрасьте свіжою м’ятою.

САЛАТ З КАВУНОМ ТА РУКОЛОЮ

ІНГРЕДІЄНТИ НА 1 ПОРЦІЮ:

Кавун – 200 г

Рукола – 50 г

Лайм – 1\4 шт.

Крем бальзамік – 20 г

 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

З кавуна за допомогою формувального кільця виріжіте шайбу товщиною приблизно 2 см.

Руколу збризніть соком лайма і викладіть на кавун.

Зверху полийте бальзамічним кремом.

КУРЯЧЕ ФІЛЕ З ФРУКТОВОЮ САЛЬСОЮ

ІНГРЕДІЄНТИ НА 2 ПОРЦІЇ:

Філе куряче – 300 г

Соус соєвий – 50 мл

Часник свіжий – 1 зубчик

Апельсин – 1 шт.

Кавун – 100 г

Диня – 100 г

Яблуко – 1/2 плода

Стебло селери – 50 г

Цибуля зелена – 5 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

Куряче філе відбийте до товщини 5 мм, розріжте навпіл і замаринуйте в соєвому соусі, а дрібно рубаний часник в апельсиновому соку (краще на ніч).

Обсмажте на невеликій кількості олії, по три хвилини з кожного боку, потім зніміть з вогню і дайте філе «відпочити».

Кавун, диню, яблуко очистіть від шкірки і насіння. Наріжте разом з селерою дрібним кубиком 2-3 мм і перемішайте.

Сальсу викладіть на тарілку через формувальне кільце, поруч куряче філе, а прикрасити варто великими пір’ям зеленої цибулі

ФРУКТОВИЙ САЛАТ З КАВУНОМ І ДИНЕЮ

ІНГРЕДІЄНТИ:

Кавун – 400 г

Диня – 400 г

Мед – 100 г

Лимон – 1/2 плода

М’ята – 10 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

У тарілці змішайте мед і сік лимона.

Кавун і диню наріжте великим кубиком, 2х2 см, викладіть в глибоку миску, додайте соус з меду і лимона, акуратно перемішайте.

Перед подачею прикрасіть листям м’яти.

Матеріали за темою
Топ-3 публікації
Вибір редакції
ОПУБЛІКУЙТЕ КОМЕНТАР