Найтрендовіший колір весни вплітається не лише у наші гардероби, а й яскраво втілюється у рецептах страв. Якщо ви вже міркуєте над тим, яким смаколиком потішити своїх близьких упродовж цього вікенду, то ви знаєте, що робити, адже щовихідних SPACE пропонує вам нові й нові рецепти для експериментів та розвитку своїх кулінарних здібностей. Ідейною натхненницею підбірки рецептів стала лучанка, інста-мама та фуд-блогерка Тетяна Троян зі своїми «зеленими» стравами.
Смачними рецептами небанальних страв для вікенду вона ділилася із нами у попередньому матеріалі.
ВЕСНЯНИЙ САЛАТ
• редиска
• огірок
• черемша
• яйця
• грецький йогурт
• сік лимону
• сіль
• перець
Яйця відварюємо. Овочі і варене яйце нарізаємо тонкими напівкільцями. Черемшу дрібно подрібнюємо. З’єднуємо всі інгредієнти, додаємо грецький йогурт, трішки соку лимону, сіль і перець на свій смак.
СУП-ПЮРЕ З ШАМПІНЬЙОНАМИ І ЧЕРЕМШЕЮ
- шампіньйони – 400 г
- цибуля – 1 шт
- черемша – 200 г
- вершкове масло – 30 г
- вершки – 150 мл
- бульйон – 250-350 мл
- сіль
- спеції
Шампіньйони і цибулю обсмажуємо на вершковому маслі. Додаємо подрібнену черемшу і продовжуємо готувати 1-2 хв. Коли шампіньйони обсмажаться (сік випарується) додамо бульйон і залишаємо покипіти 5 хв. Суп перебиваємо блендером до однорідної маси, додаємо вершки, доводимо до смаку за допомогою спецій, солі і перцю. Варимо суп 5-7 хв до готовності.
МЛИНЦІ З ЧЕРЕМШЕЮ:
- молоко – 500 мл
- борошно – 1 ст
- цукор – 0,5 ч.л
- яйце – 2 шт
- олія – 0,5 ст
- сіль
- черемша – пучок
ДЛЯ М’ЯСНОЇ НАЧИНКИ:
- куряче філе – 500 г
- цибуля – 1 шт
- спеції
- сіль
ДЛЯ ОВОЧЕВОЇ НАЧИНКИ:
- крем сир – 200 г
- томати чері – 300 г
- рукола
ГОТУЄМО ТІСТО ДЛЯ МЛИНЦІВ
Яйця збиваємо з цукром, сіллю додаємо молоко 400 мл і борошно. Чим густіше тісто, тим краще його вмішувати, щоб не було грудочок. На цьому етапі тісто має стати подібним за консистенцією до сметани. Розбавляємо тісто залишками молока, а в готове тісто додаємо олію, подрібнену черемшу вимішуючи до однорідності. Обсмажуємо млинці на сухій сковорідці.
М’ЯСНА НАЧИНКА
Обсмажуємо фарш (у мене з курячого філе) з подрібненою цибулею і спеціями.
Готовим фаршем начиняємо млинці.
Перед подачею кожен млинець обсмажуємо в клярі з яйця і спецій.
ОВОЧЕВА НАЧИНКА
Кожен млинець змащуємо крем-сиром, додаємо порізані навпіл томати чері та руколу.