Великоднє меню: що приготувати на Пасху

Зазвичай, ми готуємося до свята Великодня заздалегідь. За кілька тижнів уже розмірковуємо над стравами і рецептами пасхальної випічки, купуємо продукти і придумуємо дизайн для яєць. Особливу увагу приділяють м’ясним та сирним компонентам, адже після завершення Великого посту такі страви очікують на своє повернення до столів у кожному домі. Разом із луцькою фуд-блогеркою Тетяною Троян ми зібрали нетривіальні ідеї для оформлення смачного святкового столу, який потішить і око, і смакові рецептори ваших рідних та гостей.

САЛАТ «ВІНОК З СИРНИМИ «ЯЙЦЯМИ» І ЗАПЕЧЕНИМ ПЕРЦЕМ»

  • рукола
  • томати чері
  • перець червоний болгарський
  • сир кисломолочний/крем-сир
  • часник
  • кріп
  • арахіс
  • соєвий соус
  • олія оливкова

Перець червоний нарізаємо смужками і запікаємо в духовці, поки він не стане м’який. Знімаємо з перця шкірку.

ДЛЯ «ЯЄЧОК»:

Творог перебиваємо блендером з часником, кропом, сіллю, перцем і за потреби сметаною до липкої консистенції (сметану додаємо, якщо сир сухий).

З цієї маси руками формуємо «яєчка».

Помідори чері розрізаємо навпіл і маринуємо в соєвому соусі, оливковій олії.

В тарілку викладаємо колом зелень, томати чері, запечений перець, виливаємо залишки соусу з помідорів та поверх викладаємо наші «яєчка».

ЯКИЙ ВЕЛИКДЕНЬ БЕЗ СМАЧНОГО ЗАПЕЧЕНОГО ШМАТКА М’ЯСА?

Ви подивіться, яку яскраво-зелену красу Тетяна Троян підготувала для вас.

Ця страва ідеально підходить до святкового столу, адже вона надзвичайно весняна.

Для запікання Тетяна використала свинину (лопатку), але можна і шию, а ідеально корейку. Також м’ясо свині можна замінити на будь-яке інше.

Ідею приготування підгледіла в книзі Ектора Браво, дещо підкоригувала і вийшло неймовірно просто і смачно.

ЗАПЕЧЕНА СВИНИНА В ПАНІРУВАННІ

• свинина – 1,5 кг
• біле вино – 100г
• морква – 1 шт
• цибуля – 1 шт
• корінь петрушки – 1 шт
• часник – 5 зубчиків
• сіль, перець
• лавровий лист – 2 шт
• розмарин – 1 гілочка
• жовток – 1 шт
• гірчиця – 1 ч. л.
• панірувальні сухарі
• петрушка – 100 г

М’ясо промиваємо, робимо надрізи і де не де, вставляємо пів зубчика часника і шматочок моркви. Натираємо сіль, перцем.
В каструлю з кришкою (для запікання), якщо немає форми для запікання (керамічної чи скляної) кладемо м’ясо, заливаємо 1/3 водою, додаємо вино, шматочки моркви, кореня петрушки, часник, цибулю, лавровий лист, розмарин. Накриваємо кришкою або щільно замотуємо форму фольгою. Випікаємо за температури 120 градусів приблизно 4 години.
Коли м’ясо буде готове (воно виходить неймовірно м’яке і ароматне), даємо йому охолонути (а краще перед подачею на стіл) змащуємо жовтком змішаним з гірчицею. І паніруємо в сухарях, перебитих блендером з петрушкою (мають вийти зелені, дуже дрібні крихти – за потреби перетріть ще через сито). Викладаємо м’ясо на деко і допікаємо 5-7 хв за температури 200 градусів.

Смачні рецепти небанальних страв для довершеного вікенду від Тетяни Троян ми зібрали у матеріалі ТУТ. Їх можна також додавати до святкового меню.

КРОКЕТИ З СЮРПРИЗОМ

Картопляні крокети у фритюрі – це банально і ні для кого не новина. А крокети за рецептом Тетяни набагато цікавіші і ще й з сюрпризом всередині.

  • картопля – 4 шт
  • яйце – 3 шт
  • моцарела – 200 г
  • борошно – 2 ст. л.
  • сир твердий – 100 г
  • панірувальні сухарі
  • сіль, перець

Я вже писала раніше, зайва волога не потрібна, тому краще для пюре використати запечену картоплю (можна відварити в мундирах). Робимо пюре, додаємо сіль, перець, коли охолоне, додаємо один жовток. І для в’язкості – борошно, приблизно 1- 2 ст. л.

Для панірування сухарі перебиваємо блендером з твердим сиром в дрібну крихту. Готуємо тарілочки зі взбитим виделкою яйцем. І тарілочки з борошном.

Для начинки використовуємо моцарелу (у мене дуже дрібні кульки, якщо у вас більші можна спробувати із розміром до 1 см).

Вологими руками беремо картопляне тісто (приблизно 1 ч. л.), всередину вкладаємо моцарелу, формуємо з пюре кульку, паніруємо в борошні, потім яйці, потім в сухарях з сиром. Викладаємо крокети на деко вкрите пергаментом. Випікаємо за температури 190 градусів упродовж 20-30 хв.

РУЛЕТИКИ ЗІ СКУМБРІЇ

  • скумбрія – 2 шт
  • перець солодкий – 1 шт
  • морква – 1 шт
  • цибуля – 1 шт
  • соус теріякі – 4 ст. л.
  • картопля
  • олія
  • спеції

«Я не люблю скумбрію за її специфічний запах і жир під час запікання, але полюбила цей рецепт з першого разу. Він дуже смачний завдяки пікантному смаку овочів», – зізнається фуд-блогерка.

Моркву, цибулю, перець нарізаємо соломкою і обсмажуємо на великому вогні, коли овочі майже готові додаємо соус теріякі і тушкуємо 1 хв.

Зі скумбрії робимо філе, натираємо спеціями. Овочі розкладаємо по довжині риби і закручуємо рулетиками.

Запікаємо разом з дрібно порізаною картоплею (картоплю маринуємо в олії, соєвому соусі, спеціях).

Випікаємо за температури 170 градусів упродовж 25-35 хв.

Матеріали за темою
[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” offset=”” post_in=”19960, 19694, 18636″][eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” offset=”” post_in=”13340, 13219, 12846″]
Топ-3 публікації
[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” post_in=”20094, 20179, 7611″ offset=””]
Вибір редакції
[eltdf_layout5 skin=”” posts_per_page=”3″ column_number=”3″ space_between_items=”huge” sort=”popular” display_author=”” display_pagination=”” post_in=”14855, 12520, 15524″ offset=””]
ПОПУЛЯРНЕ
ПОПУЛЯРНІ МАТЕРІАЛИ
-сайт-new (2)
USUAL_16111
molodo main
sidletskiy main
1647357888_15-gamerwall-pro-p-maidan-art-krasivie-oboi-21
-сайт-new (2)
19
 дроп Rooted in Nature (1)
HyperFocal: 0